Zoek de verschillen (2015)

Ruim een jaar geleden was ik op tv in het programma ‘Geef om je Hersenen’. Dat was aan het eind van mijn behandeling in een Nederlands revalidatiecentrum. En precies voor het moment dat we besloten hadden om naar Amerika te gaan, naar het Shepherd Center, omdat we wisten dat ik veel verder zou komen als ik gespecialiseerde intensieve revalidatie zou krijgen.

Natuurlijk wilden ze me dat ook geven in het revalidatiecentrum in Nederland, maar hier zijn de mogelijkheden er niet voor. Dat heeft te maken met organisatie, met het feit dat centra hetzelfde budget krijgen voor de revalidatie van een 95-jarige met een herseninfarct als voor een 18-jarige met zwaar traumatisch hersenletsel en met heel veel andere politieke zaken. Daar ga ik me dan ook sterk voor maken dat dat moet veranderen. En omdat iedereen graag wil en inziet dat dat nodig is en wat voor resultaten behaald kunnen worden, voel ik gewoon dat dat gaat gebeuren.

Iedereen moet dezelfde kansen krijgen als ik. Gewoon in Nederland. Daar gaan we voor! Het filmpje laat duidelijk zien hoe ik een jaar geleden was en hoe ik nu bent. En ik kan je zeggen: ik ben er nog lang niet. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar die zal ik af gaan leggen. Met veel lieve mensen om me heen.

1 Comment

  1. Arie en cokkie lagendijk

    Hoi Daan
    Wat een vooruitgang .Geweldig. En wat zie je er goed uit. Fijn om je zo te zien. Groeten Arie en Cokkie Lagendijk Lisse

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.