Blog

Wat is er leuker dan ervaringen van toen, van nu en van later te delen. Daan kan erg goed lezen en begrijpt ook wat er staat. Nog niet allemaal in het oude tempo, maar lezen, luisteren en begrijpen gaat vooralsnog Daan gemakkelijker af dan zelf de juiste woorden vinden en schrijven. Communiceren via het blog helpt daarbij. Welkom op Daan’s blog!

Vissa’s vriendinnetje (2014)

Posted by on 12 jun 2014 in Geen categorie | 0 comments

Vissa’s vriendinnetje (2014)

Vissa is verhuisd naar Esther. Die zal goed voor haar zorgen en heeft ook geen kat zoals mijn Pim die bij Dominique en papa logeert. Dat scheelt stress voor een vis. Nu is Esther zo lief geweest een tweede vis in het aquarium dat ik van mijn vrienden heb gehad te laten zwemmen. Vissa 2 – als vriendinnetje voor Vissa Original. Die is grijs, maar in het kader van het WK Voetbal heeft Esther een oranje Vissa voor mijn vriend gekocht. Maar als je denkt dat de romantiek meteen toeslaat, dan heb je het mis. Voorlopig zien ze elkaar (nog) niet...

read more

Verrassing van Herman en Liza (2014)

Posted by on 30 mei 2014 in Geen categorie | 1 comment

Verrassing van Herman en Liza (2014)

Papa heeft vanmiddag even een visje gegeten met Herman. Wat denk je? Komt hij terug met een zak vol heerlijke Hollandse snoepjes om uit te delen in Atlanta. Haagse hopjes, Zeeuwse boterbabbelaars, Wilhelmina pepermunt. Geen kleine zakjes, maar royale verpakkingen! Maar goed dat we veel koffers mee mogen nemen in het vliegtuig (-;. Dankjewel lieve Herman en Liza. Ik zal er veel mensen blij mee maken! (En mezelf natuurlijk (-; }

read more

Naar Atlanta (2014)

Posted by on 15 mei 2014 in Geen categorie | 1 comment

Naar Atlanta (2014)

Nog maar even en op donderdag 5 juni vlieg ik met papa naar Atlanta voor mijn verdere revalidatie. Op de site komt dan meer informatie over de mogelijkheden om het skypen en te Facetimen. Maar ook wie er wanneer op bezoek komt. Ik heb er erg veel zin in. Het wordt hard werken, maar dan bereik ik ook wat. Kijk even op het tabblad Amerika bovenaan de pagina. Daar staat alles over mijn aftellen en de voorbereiding.

read more

Lieve Annette (2014)

Posted by on 8 mei 2014 in Geen categorie | 0 comments

Lieve Annette (2014)

Dat was een verrassing: lieve Annette kwam op bezoek. Annette was één van de heel aardige verpleegkundigen van het VUmc waar ik erg lang top ben verzorgd. Iedereen was even aardig, maar Annette was wel heel bijzonder. Van haar kreeg ik ook regelmatig een voetmassage. Heerlijk! Ze kwam gezellig bij me op bezoek in Reade. We zijn toen meteen een muntthee gaan drinken bij de tennisbaan. Supergezellig!

read more

In de studio (2014)

Posted by on 29 apr 2014 in Geen categorie | 0 comments

In de studio (2014)

Samen met Martijn en Dominique in de studio van Geef om je Hersenen. Ik had mijn beste pak ervoor aangetrokken. Jammer dat Charlotte – die naast Martijn zat – niet op de foto erbij staat. Zoveel lieve mensen om me heen!

read more

Ready for the US (2014)

Posted by on 29 apr 2014 in Geen categorie | 3 comments

Ready for the US (2014)

Ik ben al helemaal klaar voor de Grote Oversteek. Papa heeft twee revalidatieklinieken in Amerika bezocht die klinken als een klok. Deze week gaan we de knoop doorhakken en dan hoop ik dat we in juni naar Amerika gaan. Daar heb je erg gespecialiseerde revalidatie voor jongvolwassenen zoals ik. Het leuke van het feit dat mijn oude papa al kwartier is gaan maken, is ook dat hij veel nieuwe kleding heeft meegebracht. Inclusief dit kanariegele outfitje voor als ik op de fiets het Vondelpark onveilig maak. Val ik wel lekker op tenminste!

read more

Geef om je hersenen (2014)

Posted by on 13 apr 2014 in Geen categorie | 3 comments

Geef om je hersenen (2014)

Kijk allemaal woensdag 16 april naar ‘Geef om je hersenen’.  Een live programma van de Hersenstichting op Nederland 1 (Omroep Max). Het programma begint om 21:15 en ik zit er in! Ik vertel mijn verhaal, maar dat doen ook sommigen van mijn vrienden en mijn papa. In de studio zit ik met Dominique, Charlotte, Martijn, Johan en papa. Ik hoop dat de Hersenstichting heel veel nieuwe donateurs gaat krijgen, want het is hard nodig. Voor meer onderzoek en ook betere behandelingen voor ook jongeren zoals ik. Overigens: een paar goede...

read more

Nog even naar de kapper (2014)

Posted by on 13 apr 2014 in Geen categorie | 0 comments

Nog even naar de kapper (2014)

Woensdag ben ik live op tv, dus dat is een reden om voor het eerst in zo’n tien maanden weer naar de ‘echte kapper’ te gaan. Naar Roeland. Die heeft mijn haar weer goed geknipt en de kapperskat heeft een oogje in het zeil gehouden. Een geruststellende gedachte!

read more

Ik kom op tv (2014)

Posted by on 1 apr 2014 in Geen categorie | 5 comments

Ik kom op tv (2014)

Op 31 maart zijn er in Reade tv-opnamen van mij gemaakt. Ik werk mee aan een groot programma van de Hersenstichting waarmee zij geld hopen op te halen voor meer hersenonderzoek. Dat is natuurlijk een erg goede zaak dus hoefde ik niet lang na te denken om mee te doen. Het was een mooie dag. Met leuke mensen van Omroep Max, vrienden en therapeuten. Zo zijn er opnamen gemaakt in de looprobot, bij logopedie en… fietsend in het Vondelpark. De uitzending is op woensdag 16 april op Nederland I. Kijk je ook?

read more

Helmvrij (2014)

Posted by on 25 mrt 2014 in Geen categorie | 0 comments

Helmvrij (2014)

Wat een dag! Vandaag hebben we besloten dat ik geen helm meer hoef te dragen. Heerlijk. Na maanden een blauwe helm op mijn hoofd te hebben gehad, kan ik mijn haar weer los in de wind gooien. Dat was hoogtepunt 1. Maar het tweede hoogtepunt was wel dat ik te horen kreeg dat ik volgende week voor het eerst mag gaan zwemmen. En alsof het nog niet genoeg was… ik kreeg ook ineens te horen dat er nog een plekje vrij was om te fietsen in het Vondelpark. Lekker dagje vandaag!

read more