Video’s

Een kleine selectie van video’s van Daan. Allemaal memorabele momenten die stuk voor stuk het waard zijn om gedeeld te worden. Je kunt elke video ook vergroten.

Voor de presentatie op een congres in Liverpool hebben we dit filmpje gemaakt. Het laat zien hoe ik in een jaar veranderd ben, nadat de klinische revalidatie in Nederland ten einde was.

Als een echte Daan Balboa heb ik mijn  eerste boksles gehad van Patrick, de personal trainer van Yvonne. Dat was goud! Echt kicken. Kijk maar:

Op een mooie Pinksterdag train ik met Noortje op het VU Sportcentrum. Begonnen met vrij lopen. In de zandbak, op het gras, heuvel op, heuvel af… Alles erop gericht om een betere balans te krijgen op elke ondergrond.

Afscheidscadeautje uit Atlanta. De laatste dag in de Shepherd op maandag 23 februari verraste ik iedereen door zes keer op en neer door de gymzaal te lopen. Zonder krukken! Brandon hield me wel vast, maar hij heeft me verzekerd dat als ik mijn best blijf doen, de dag komt dat ik helemaal vrij kan lopen. Op naar de Marathon van New York!

Bij Max was ik weer op tv op 17 december. Met onder meer een filmpje dat in Atlanta is gemaakt. Dit is het voorproefje:

Live on stage bij het Shepherd met het Beatles nummer With A Little Help Ftom My Friends. Kan het toepasselijker? Met dank aan Thomas, mijn muziektherapeut, Dominique, papa, alle vrienden, therapeuten en collega-revalidanten.

Mijn rechterarm zou het nooit meer doen kreeg ik een paar maanden geleden te horen van een gespecialiseerde revalidatiearts in Nederland. Nu, na zo’n tien weken in het Shepherd bewijs ik lekker het ongelijk van deze arts. En dit is nog maar het begin! Thumbs up zou ik zeggen!

 

Lopen in het water. In het zwembnad van het Shpeherd leer ik mijn rechterbeen steeds beter te bewegen door lang te trainen onder water. Met lopen, maar ook met steps waarbij ik ook even op mijn rechterbeen kracht moet zetten om het trapje op te komen. Leuk en goed tezamen!

 

Traplopen kan ik al als de beste! Als je wilt weten wat voor stappen ik maak, moet je eens naar dit filmpje kijken. Op een zondag even barbecueën bij papa houdt in dat ik een trap op en af moet. Een fluitje van een cent. Niemand hoeft me zelfs te ondersteunen. Ik die het zo.

 

Mijn rechterarm wordt met elektroden gestimuleerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een Armeo, maar ook van een speciaal apparaat met een erg vriendelijke therapeute waarvan ik gelijke kracht moet zetten met beide armen. Dan zie je het stuur in het midden van de monitor. Best zwaar werk, maar het goede nieuws is dat er een beetje kracht in mijn rechterarm begint te komen. En daar doe ik het voor!

 

Afscheid nemen bestaat niet… Nou, dat klopt, maar toch hebben heel veel vrienden en familie even goodbye gezegd tijdens het feestje voordat ik naar Atlanta ga. Op dit filmpje van Lex Dekker krijg ik zoveel lieve, mooie, leuke wensen. Dank jullie wel! Ik zal jullie in het echt een paar maanden missen. Maar gelukkig is er telefoon, skype, WhatsApp en zijn er vliegtuigen…

 

Muziek maken met Gerwin van der Werf. In mei, vlak voordat ik naar Amerika ga vertrekken, heb ik met mijn oude muziekleraar Gerwin van der Werf, een middag heerlijk muziek gemaakt bij mij thuis. Waanzinnig. Dit is een kort filmpje van Bobby Day’s Rockin’ Robin.

 

Regisseur Erwin van den Berg maakte een mooie reportage over mij voor het programma Geef om je Hersenen van de Hersenstichting. De hele uitzending kun je elders op de site zien, maar dit is de reportage die hij over mij heeft gemaakt.

 

Een heerlijke lentedag in maart. De laatste activiteit van de vrijdag: lekker fietsen in het Vondelpark. Een heel rondje van bijna vier kilometer. Heerlijk in het zonnetje, onder de mensen en helemaal zelf vooruit komen. Dat is pas vrijheid. Met een beetje hulp van mijn vrienden…

 

Donderdag 28 november. Nanne, Pepijn en papa zijn speciaal naar mijn training met Kitty gekomen om me te zien lopen achter de Eva Walker. Met een spalk aan mijn rechterbeen, zet ik zelf weer de eerste stappen naar het lopen. Kijk zelf!

 

Zaterdag 16 november 2013. Nevil en Max zijn met papa, Dominique en mij in het Vondelpark.  En ineens komt het boven: Hey Jude van The Beatles. Zingen dus en op film. Tegen alle afspraken in zet ik wel heel even mijn helm af – want als een echt artiest ben ik natuurlijk ook best een ietsiepietsie ijdel….

 

De dag voordat ik vertrok uit revalidatiecentrum Leijpark op donderdag 10 oktober verraste ik mijn vrienden Martijn en Ebel op een ware fietstocht op een driewieler. Ik was – zeker in het begin – niet bij te houden!

 

Op 13 juni 2013 bezocht ik de Haringparty van het Amsterdamsch Studenten Corps. Precies twee-en-een-half uur voor het ongeluk kwam ik (in blauwe jas) daar aan. Goede vriend Ebel verwelkomt me.

 

Live in The Mirage in Vegas. Tijdens de karaoke zing ik The Beatles. En met succes. Want ineens komen er twee (onbekende) dames als achtergrond danseressen naar voren. Nou ja… achtergrond?

 

Mr. Bojangles op het Rijnlands Lyceum. Daan scoorde hoge ogen met zijn vertolking van dit prachtige lied van Jerry Jeff Walker op de muziekavond van het Rijnlands in 2007. De styling? Precies: van Dominique.