Mijn verhaal

Daan 960Welkom op mijn website. Ik ben er hartstikke trots op dat ik met jou mijn ervaringen kan delen.  Ik ben Daan Theeuwes, ben nu 25 – geboren op 16 december 1989 in Leiden – en woon in Amsterdam.

Op deze site probeer ik je een kijkje te geven in mijn leven dat op 13 juni 2013 een totaal onverwachte wending kreeg. ’s Avonds, net even na achten, heb ik een scooterongeluk gehad. Heel onfortuinlijk ben ik gevallen en op een klein maar venijnig paaltje terecht gekomen met mijn gezicht. Precies onder de rand van mijn helm.

Hersenletsel

Het resultaat is dat ik een zeer ernstige hersenbeschadiging heb opgelopen, waarvoor ik inmiddels al 8 keer ben geopereerd in het VUmc in Amsterdam. Ik heb best een lange tijd in coma gelegen. Via De Leijpark in Tilburg (dat gespecialiseerd is in Vroegtijdig Intensieve Neurorevalidatie voor jongeren), daarna in revalidatiecentrum Reade aan de Overtoom in Amsterdam en toen nog eens 9 maanden in het Shepherd Center en Shepherd Pathways in Atlanta in de Verenigde Staten heb ik mijn revalidatiepad ingezet.

Nu, ruim twee jaar later, werk ik nog steeds erg hard samen met zeer gemotiveerde en gespecialiseerde therapeuten aan mijn revalidatie. Ik moet mijn rechterarm en -been nog beter leren gebruiken, meer conditie krijgen en ook nog steeds sneller leren lezen en praten. Elke dag ga ik nog vooruit. Het geheim is denk ik de intensieve aanpak. Niet treuzelen, maar hard werken met mensen die weten wat ze doen en die het ook echt kan schelen. Ik heb dan ook minstens drie uur fysiotherapie per dag en daarnaast counseling, muziektherapie, ergotherapie en veel thuistherapie. Ook ga ik elk jaar nog een paar weken terug naar Atlanta voor opfrissers. De deskundigen denken dat ik nog heel ver ga komen. Mijn doel is dan ook om in 2018 de marathon van New York te lopen. En dat gaat lukken!

Aanpakken

Het thema van mijn website is een uitspraak van de Franse schrijver Georges Bernanos. “On ne subit pas l’avenir, on le fait.” Ofwel: Men ondergaat de toekomst niet, men maakt haar. En dat is nou precies waar ik elke dag mee bezig ben. Dat wil ik niet alleen voor mezelf, maar voor alle jongeren met een hersenbeschadiging. Ik weet dat er in Nederland nog heel veel kansen onnodig worden gemist. Daarvoor ben ik in 2014 dan ook naar het buitenland gegaan. Maar daarin wil ik graag met de mensen om me heen verandering in brengen. Onder meer met het Daan Theeuwes Fonds. Dat ben ik verplicht aan alle jongeren met traumatisch hersenletsel.

Op deze site vind je alle informatie over mij, wat ik doe, waar ik ben en meer. Met rubrieken, een blog, video’s en meer. Via de contactpagina – en reacties op de berichten kunnen we goed met elkaar in contact blijven.

Welkom op de site, maar – heel eerlijk – vooral ook erg welkom bij mij in Amsterdam.

Daan