Met opa (2007)

Het was opa’s voorlaatste verjaardag. Het ging al even iets minder met opa, maar elk bezoek aan hem was een klein feestje. Op de foto sta ik met hem en papa in het verzorgingshuis waar opa de laatste jaren woonde.

Opa was echt een held en voorbeeld voor mij. Hij stond altijd voor iedereen klaar, was erg altruïstisch en zo waanzinnig lief. Opa Huub was stamhouder, papa is stamhouder en ik ben het. Wij zijn alledrie de enige jongens in de gezinnen. Mijn overgrootvader (Adriaan Theeuwes) heeft in 1920 olympisch goud gewonnen met boogschieten in Antwerpen. Zijn naam staat in marmer gebeiteld bij de ingang van het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Toen opa overleed heb ik gesproken. Ik heb hem beloofd dat als ik ooit zelf een zoon krijg, ik hem Huub zal noemen. En ik hoop dat hij dan net zo bijzonder zal zijn als opa.

2 Comments

 1. Beste Daan, vandaag zag ik jouw verhaal tijdens het interview op de t.v.
  Het heeft mij gegrepen, wat een kracht, wat een voorbeeld voor de mensheid.
  En wat was ik verrast dat ik jouw vader herkenden vanuit het verleden.
  Ik twijfelden en ben gaan zoeken en inderdaad Adriaan van Huub Theeuwes (stoute broer) volgens zijn neven en nichten.
  Daan jij bent trots op jouw opa en overgroot opa omdat hij in marmer gebeiteld staat. Wat prachtig om jouw verhaal aan jouw opa geschreven te lezen, Zo mooi en zo in lijn van wat jullie nu samen doen en hebben opgebouwd.
  Daan wij waren al trots op jouw overgroot opa en jouw achterneef Jan Smeekens, maar vanaf nu vooral op Daan en Adriaan Theeuwes!
  Jouw vader was vroeger al heel bijzonder,wat geweldig om dit nu op t.v te zien.

  Maar wie ben ik dan??

  Ik ben Paul Kin de jongere broer van Peter en Jan, zij zijn ongeveer de leeftijd van jouw vader, wij zijn zoons van Huub Kin genoemd naar Bart Theeuwes.
  Wij zijn geboren in de Pastoor Oomenstraat 28 alwaar ik nu nog altijd woon.
  Het huis gekocht van mijn ouders.

  Als jullie informatie hebben over jullie project dan ontvang ik dat graag.
  Mijn ouders zijn ook erg benieuwd!
  Beide pas 90 jaar.

  Trotse vriendelijke Groet uit Rijen
  Voor jullie

  Succes!!

  Paul Kin
  Van Huub Kin en Joke Franken

  Pastoor Oomenstraat 28 5121EN Rijen

 2. Sylvia Steinert

  Jullie lijken sprekend op elkaar, ogen, neus & mond. Prachtig! 3 generaties met bijna 1 gezicht.
  Liefs, Sylvia & Peter

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.