Nog twee weken Atlanta – update 1 (2015)

Nog twee weken Atlanta – update 1 (2015)

Nog maar twee weken en ik ga weer terug naar Nederland. Ik zal Atlanta erg missen en de lieve mensen hier. Maar gelukkig komen we terug. Voor een jaarlijkse refresher van drie of vier weken. Dat heeft papa al geregeld.

Maar terug naar iedereen in Nederland is natuurlijk geweldig. Ik verheug me erg op het weerzien. Maar dat zal geleidelijk gaan omdat ik ook mijn rust nodig heb en tegelijk ook zo snel mogelijk door ga met therapie.

En therapie dat is mandag hier weer in volle gang gekomen. Ik heb ook de nieuwe dagbrace binnen. Van Hanger Prosthetics. Zij hebben zelfs een prothese gemaakt voor een dolfijnenstaart, dus die brace moet wel goed zijn.

Overdag zijn weer nieuwe nachtbraces voor mij gemaakt omdat mijn huid erg gevoelig is en ze snel knellen en blauwe plekken veroorzaken. Ze hebben nu een nieuw systeem toegepast.

Papa heeft ’s avonds quesadilla’s gemaakt. Dat gaat hem best goed af.

Dinsdag heb ik therapie op het land gehad (in BT) maar ook in het water – in het zwembad van het Shepherd. Daarna lunchen in het Shepherd restaurant met Barrett. Altijd gezellig. Aan de andere tafel zat James Shepherd met zijn moeder. Altijd leuk om hen te zien.

Daarna naar Lenox voor een paar kleine boodschappen en toen thuistherapie. Ik heb ook muffins gemaakt voor het toetje.

Woensdag voor het eerst mijn nieuwe dagbrace gedragen. Die zit echt heerlijk. Hij is veel lichter, ik draag mijn gewone schoenen weer en ik loop ook lekkerder. Echt meer vrijheid.

We hebben weer veel therapie gedaan en toen thuis lang gelezen in een boek van Abraham Lincoln. Papa was erg trots dat ik meet mijn rechterarm al een appel eet. En heel eerlijk: ik vind het ook best stoer.

’s Avonds hadden we een Valentijnsborrel in het appartementencomplex. Met champagne (ik water) en een ’s mores buffet. ’s mores is een kokje met daarop een dikke plak chocolade en daarbovenop warme marshmallow en dan weer een koekje. Maar ze hadden ook fruit om er tussen te doen en heel veel lekkere snoepjes.

We hebben daar ook leuk gesproken met buren Tamara en Tom. Tom is wijnhandelaar en is ook gek van mooie oude wijnen, zoals de wijnen die ik op mijn verjaardag uit 1989 heb gedronken.

Donderdag weer een nieuwe dag. Vroeg opstaan, douchen, aankleden, ontbijten en dan naar de Shepherd. Een lekker volle dag. Met ’s middags nog een sessie bij Nancy en Thomas.

Vrijdag was een korte dag in de Shepherd. ’s Middags hebben we een aantal dingen gedaan voor de voorbereiding om terug te gaan naar Nederland. Nog een paar cadeautjes kopen, wat zaken regelen en daarna eten.

Zaterdag met papa op stap geweest. Altijd gezellig. Daarna naar Howard, Thomas en Roline voor een heerlijk Valentijnsdiner bij Thomas thuis. RoRo en HoHo wonen in het zelfde complex. supergezellig en ook erg lekker!

Daarna Paul en Angela op gehaald op het vliegveld. Paul is hier om te kijken hoe de therapie hier wordt gedaan om die ook in Nederland te gaan toepassen. Maandag en dinsdag hebben we daarvoor heel wat afspraken staan.

Zondag lekker ontbijtje met roerei en croissants uit de oven. Paul en Angela zijn met papa naar de Big Bethel kerk gegaan en daarna naar de Martin Luther King site.

Wordt vervolgd

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.