Nog drie weken in Atlanta – update 4 (2015)

Nog drie weken in Atlanta – update 4 (2015)

Het klinkt nog een beetje onwezenlijk, maar ik ben vandaag echt aan de laatste maand in Atlanta begonnen. Nog maar drie weken te gaan. Het voelt gek omdat ik me hier erg thuis ben gaan voelen en mijn vaste ritme heb. Maar tegelijkertijd verlang ik ook terug naar Amsterdam. En weet ik dat ik nog heel vaak terug zal komen in Atlanta.

Vandaag is een nieuwe brace aangemeten met een steunzool erbij. Daarmee begin ik in de Shepherd te oefenen. Het is een lang proces een goede brace te vinden. Deze wordt op maat gemaakt. Ik hoop dat hij lekker zit.

In de Shepherd weer mijn oefeningen gedaan. Ook lopen in een zogeheten zero-gravity harnas. Dan ben je nagenoeg gewichtloos en kun je je heel erg concentreren op de juiste houding bij het lopen. Dat gaat steeds beter. Tenminste als ik de therapeuten hoor. Ik strek mijn knie steeds verder en mijn uithoudingsvermogen is echt goed geworden.

Vanmiddag de Aunie-thuisoefeningen zoals ik ze noem. Met lezen, begrijpen, samenvatten, herhalen en meer. En om zes uur?Toen ben ik met Barrett erbij uit eten geweest bij Twin Peaks. Dat is erg leuk daar en ook betaalbaar. Met heel leuke serveersters. Barrett heeft op Facebook een foto gezet van mij en zo’n meisje met de tekst erbij dat dat mijn nieuwe echtgenote is. Nou ja. Dan merk je toch echt dat hij hersenletsel heeft (-;.

Op dinsdag lekker vette therapie gehad in het Shepherd. Het schijnt dat de dochter van Whitney Houston hier nu ook ligt, maar daar heb ik nog weinig van gemerkt. Ik heb ook oefeningen gedaan in het zwembad. Dat is toch altijd fijn, ook al is het water op woensdagen hier een stuk warmer. Niet onbelangrijk omdat het buiten nu echt vriest.

We zijn ook naar Ikea gegaan. Daarvoor ben je nu helemaal in Atlanta (-: Maar ik moet natuurlijk ook wat uitzoeken voor mijn nieuwe huis. Het kan maar geregeld zijn. We hebben nu naar de Besta tv kastjes gekeken. En we zijn we(bijna) uit. Wel lekkere zalm met dillesaus mee naar huis genomen. Dat dan wel.

Woensdag weer een goede dag op de Shepherd. Het blijft hard werken. Daarna snel thuis een boterham eten en toen door naar Pathways. Daar had ik van Thomas muziektherapie. Je zult het geloven of niet, maar Thomas geeft me ook elke keer een paar uur huiswerk mee. Maar muziek blijft leuk!

Donderdag met papa naar de Shepherd. Daarna samen lunchen en nog even langs de dierentuin. Ik heb jaarkaarten – ook voor het Georgia Aquarium en het Coca Cola museum. Dat laatste is geen aanrader kan ik zeggen.

Naar huis, even nog wat oefeningen en lekker eten. Papa heeft Mexicaans gemaakt.

Vrijdag de laatste loodjes van de week in de Shepherd. Ik moet zeggen: ik ben wel moe na zo’n week. Dus even een power nap. Daarna lekker gegeten met Sarah en Lee en vrienden van hen in een Italiaanse pizzeria. Waanzinnig lekker en erg gezellig. Daarna bij hen thuis nog een afzakkertje gedronken (en nog wat zelfgebakken spicy koeken van Sarah).

Zaterdag even uitgeslapen, gebeld met vrienden en daarna naar het kunstmuseum. Het High Museum of Art. papa had de kaartjes al gekocht via Groupon. Scheelt de helft. En dat is toch mooi meegenomen.

’s Avonds hebben we lekker gegeten bij Seven Lamps, een restaurant van de vrienden van Sarah en Lee. Tom is architect, maar heeft ook een paar horecabedrijven. Nou: top. Ik kan niet anders zeggen.

Wordt vervolgd

1 Comment

 1. Hi Daan, wat ben je toch heerlijk vooruit gegaan ,zo fijn om je te hebben mogen volgen al die tijd.
  Ja, je gaat weer een andere fase in , vriendschappen die je niet zult achterlaten, maar steeds dieper zullen worden.
  Gewoon omdat je je je zelf hebt laten zien vanuit het diepste van je zijn.
  Ik ben trots op je Daan, je vermogen om door te pakken is een voorbeeld voor velen .
  Afscheid nemen bestaat dan ook niet, want jij BENT!!
  Hug uit Zandvoort.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.