De eerste week in Amsterdam (2015)

De eerste week in Amsterdam (2015)

De eerste week terug in Amsterdam. Na een geweldige ontvangst op het vliegveld, lekker eten en heel lang slapen in mijn eigen bed maar wel op de Olympiastraat is de donderdag begonnen. Dennis kwam langs en papa is met hem naar de VU gegaan om de locaties te bekijken voor de acute voortzetting van mijn revalidatieprogramma. Hij was erg enthousiast. Ik kan niet wachten om er naar toe te gaan.

Evelien heeft al veel voor me gedaan. Opstaan, ontbijten., samen lezen, wandelen, stretchen, praten, regelen. Ik ben erg blij met haar. Zij hoop ik ook met mij (-;

We gaan er vandaag verder een rustige dag van maken. Papa gaat bij de toko Indisch halen. Lekker. En ik heb weer veel vrienden en familie gezien en gesproken. Natuurlijk mis ik Atlanta en de mensen daar, maar het is ook goed om weer op honk te zijn. En mijn huis: dat wordt echt heel prachtig!

Pimmetje moet een beetje aan mij wennen na bijna twee jaar. Maar ik heb hem net eten gegeven en geaaid. Hij begint me weer te herkennen. Ik hoop dat hij snel weer echt ‘mijn’ kat is. Ik heb hem heel erg gemist.

Vrijdag was een gezellige dag. Er is veel bezoek geweest en ook Evert heeft meegegeten. Evelien is echt geweldig. Die doet alles voor me, helpt me en ze oefent met mij. Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten. We wandelen ook veel en hebben een leuk café op de Marathonweg ontdekt dat er nog niet was toen ik mijn ongeluk kreeg.

Zaterdag moesten papa en Dominique naar België voor de begrafenis van oom Gerrit. Het liefst was ik meegegaan, maar dat vonden ze nog niet verstandig. Ze zijn wel eerst naar een heel mooi sportcentrum gaan kijken in Amsterdam-Noord. Daar waren ze erg van onder de indruk en misschien kan ik daar gebruik maken van het zwembad.

Ik ben de hele dag met Evelien bezig geweest. We hebben dagelijkse dingen samen gedaan, hebben geoefend en we zijn naar René, Jip en Mees gegaan. René heeft ons eerst gebracht waar Jip werkt. Trendy hoor! En toen bij René thuis lekker gegeten. Max I. is ook nog even langs gekomen. En ’s avonds kwamen Do en papa weer terug. Nog even lekker een filmpje gekeken.

Zondag met Dominique de dag begonnen. Dat wordt vast ook weer hard werken, want Dominique is ook best streng voor mij. ’s Middags gingen we naar omaatje Cecile want die is jarig. Iedereen was er. Zo goed om je familie weer te zien.

Maandag was nog een dag van regelen, maar ook meteen mijn laatste dag voordat de therapie weer gaat beginnen. Ik ben ook naar mijn nieuwe huis gaan kijken. Dat wordt mooooooi! Wow. Ik kan niet wachten tot alles af is.

Dinsdag de eerste therapiedag. Met Tim bij het VU Sportpark. Die zijn echt geweldig en werken en denken heel erg goed met ons mee. Zo geweldig om te zien wat er allemaal kan als mensen echt willen en mee willen helpen om iets te veranderen en te verbeteren.

Woensdag was de dag van het VUmc. Naar dr. Peerdeman, maar ook naar de afdelingen waar ik allemaal heb gelegen. Dat was heel bijzonder, maar iedereen – ook dr. Peerdeman – was supertrots op mij. We hebben daarna veel thuistherapie gedaan. Ik ben echt heel blij met Evelien. Dat gaat geweldig goed samen.

Donderdag weer therapie. Dat is maar goed ook, want er wordt thuis aan de verwarming gewerkt. Die staat daarom uit en dan is het wel erg koud voor mij. Vandaag is Dennis mijn therapeut.

Vrijdag weer therapie, daarna een afspraak met mijn nieuwe muziektherapeute die heel prima is. Volgende week gaan we al aan de slag. Met zingen en gitaar.

’s Avonds afgesproken met Marsh, Cornine en Evelien om even bij te praten en te kijken wat we allemaal samen zouden kunnen doen.

En toen was het al weer weekend. Zaterdag is helemaal te gek geweest. Met de hele familie Toonen heb ik een dag vol variatie gehad. Mensen kijken, trendy yoghurt bars, schaken, eten… Niks mis mee. Voldaan gaan slapen.

Zondag hadden we een heerlijk feestje bij Evert en Robert. Dat was erg leuk. Veel lieve mensen en ik heb ook weer voor het eerst gedanst. Rustig, dat wel, maar toch!

Ik begin weer een beetje te wennen!

Wordt vervolgd.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.