Constraint Induced Movement Therapy (2016)

Constraint Induced Movement Therapy (2016)

Kijk, dat klinkt nog eens. CIMT, dat is de nieuwe therapie die ik er de komende zes weken’ bij’ doe in Reade. Drie dagen van ’s ochtends vroeg tot ’s middags (bijna) laat. Want het is zelfs met huiswerk.

Wat is CIMT? Dat is een therapie waarbij mijn beste arm en hand (links dus) wordt uitgeschakeld met een handschoen waarmee je echt helemaal niks kunt doen. Dus moet ik alles met rechts doen. Pakken, eten, schrijven, schaven. En dat valt niet mee omdat mijn rechterarm en -hand nu eenmaal nog niet echt olympisch zijn. Met CIMT moet dat uiteindelijk wel veel beter worden.

Hoe frustrerend het ook is, hoe blij ik ben dat ik deze therapie kan volgen. Hopelijk gaat het snel goed, zodat ik iedereen in maart in Atlanta bij het Shepherd kan verrassen en verbazen. Want dan ga ik weer een aantal weken terug.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.