Beste wensen en wilde plannen (2016)

Beste wensen en wilde plannen (2016)

Allereerst: een heel goed en liefdevol nieuwjaar voor iedereen. Voor mij wordt 2016 een heel spannend jaar met erg veel voornemens, plannen en activiteiten.

Mijn korte termijn-doelen zijn dat ik in juni helemaal zonder stol wil kunnen lopen en met mijn rechterhand weer kan schrijven. Dat houdt in dat ik nog grote stappen moet maken. Maar daarvoor zijn ook al heel wat afspraken gemaakt.

In januari begin ik met een CIMT-programma bij Reade. Dat duurt zes weken van 3 volle werkdagen (met huiswerk). Dan wordt mijn linkerarm (mijn goede arm) onklaar gemaakt met een speciale handschoen of door hem op mijn rug te binden. Die dagen moet ik dus alles doen met mijn rechterarm en -hand. Dat is heel intensief en vaak frustrerend, maar we doen dat ik een groep van zes. Ik kijk er naar uit en ook een beetje tegenop. Maar het schijnt heel goed te werken.

In januari ga ik ook door met heftig veel fysiotherapie in het VU Sportcentrum met de therapeuten van Paul Klaver. Ook keihard werken, maar dat zal tot maart teruggebracht worden naar twee dagen per week vanwege het CIMT programma.

Ondertussen heb ik ook zangles van de geweldige Alies Thomas. Daar ben ik zo blij mee. Dat is oefenen en plezier tegelijk. Hopelijk kan ik in een ensemble gaan zingen met anderen.

In maart ga ik dan weer naar Atlanta voor zes, zeven weken. Weer actief werken in het Shepherd Center met mijn bekende therapeuten. Ik kijk er al erg naar uit. In januari ga ik trouwens ook nog een paar dagen naar New York. Dat was een cadeautje van papa uit 2015. We gaan met ons drietjes.

En dan heb ik natuurlijk nog mijn boekingen. Op 21 januari spreek ik op een Masterclass Hersenletsel in Zwolle met prof. Erik Scherder en begin februari spreek ik met prof. Saskia Peerdeman (mijn geweldige neurochirurg) op de VU tijdens een college voor aankomend neurochirurgen.

Never a dull moment? Nou soms. Ik heb het best druk, maar ik vind het altijd erg fijn als vrienden en vriendinnen bij me langs komen op de Speerstraat. Of om eens samen met hen de stad in te gaan. Leven is meer dan werken alleen toch?!

2 Comments

  1. Arie en Cokkie Lagendijk

    Hoi Daan. Wij wensen je alle goeds voor 2016. Wat een doorzettingsvermogen heb jij. Hoop je toch weer eens te horen zingen. Je optreden bij het Fioretti ben ik niet vergeten.
    Groeten Cokkie en Arie Lagendijk.

    • Hallo tante Cokkie en oom Arie. Ook voor jullie de allerbeste wensen. Daan

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.