Afgestudeerd! (2014)

Afgestudeerd! (2014)

Vrijdag 14 november was het zo ver. Ik had mijn Graduation op Shepherd Pathways. Mijn eerste fase in Atlanta heb ik afgesloten compleet met diploma en morter board. Mijn doelen van het begin heb ik gehaald en misschien zelfs wel overtroffen in het Shepherd. Het was een erg emotioneel moment waar papa, Dominique en oma Cecile ook bij waren. Ben Barrett, mijn Shepherd-maat die speciaal hiervoor drie-en-een-half uur heen en drie-en-een-half uur terug heeft gereden!

Je neemt afscheid van een aantal therapeuten, je krijgt lieve toespraken en je realiseert dat je en belangrijke stap hebt gezet.

Het is best gek dat ik nu hier met een morter board op mijn hoofd sta. Ik heb er superhard voor gewerkt, maar tegelijk is – net als in het gewone leven – afstuderen nog maar de eerste stap naar je toekomst. Ik ga nu mijn voorbereiden om te promoveren.

Mijn Pathways programma stopt, maar daarvoor in de plaats komt een nog intensiever programma. Met elke dag drie uur aan elkaar therapie in het Shepherd Center (het grote centrum) waar puur gewerkt wordt aan mijn arm en been. En aanvullend nog elke dag speech-, cognitie- en muziektherapie op Pathways om ook dat allemaal nog verder te versterken. En ook nog eens een dag Club House om me weer op het gewone leven verder voor te bereiden. Plus nog veel thuisoefeningen. Nee, ik denk wel eens met weemoed terug aan het studeren op de UVA. Dat was een stuk relaxter (-;.

’s Avonds hebben we mijn Graduation gevierd met bizon steak bij Ted’s. Samen met oma Cecile, Dominique, Barrett en papa. Het was een geweldig mooie dag!

2 Comments

  1. Hanneke Honig

    TOP Daan!! Gefeliciteerd en nu weer op naar de volgende fase in je leven!!
    Liefs, Hanneke

  2. Thedor Hoksbergen

    Respect !

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.