In Atlanta: de zesde week van 14 juli (2014)

De maandag begon met even bellen of papa goed was aangekomen. Dat was hij. En het is best mooi weer in Amsterdam. Maar niet zo mooi als hier. Gelukkig kwam Dominique ’s ochtends met de capo om de dag te beginnen.

Het schema is deze week best druk. Want ik krijg twee keer extra elektrotherapie, een keer zwemmen en een bezoek aan de oogarts. Dat is een speciale oogarts voor mensen met een hersenbeschadiging. Ik ben benieuwd. Ik zie erg scherp, maar mijn gezichtsveld is rechts ietsje kleiner geworden.

Ik moet nu elke dag om de twee/drie uur tien minuten staan. Daar worden mijn benen sterker van en mijn balans beter. Weer een lichtpuntje! Vanochtend hebben ze een nieuwe gipsen brace voor mijn rechterbeen aangemeten. De oude knelde een beetje. Elke nacht heb ik een brace om mijn rechterarm en rechterbeen. Dat is geen pretje, maar als je slaapt merk je het verder niet. Wat je wel merkt is dat ik daardoor steeds beter mijn arm en been ga gebruiken.

Vanavond heb ik lekker gegeten met Hidde en Dominique, Een BBQ bij het appartement. Erg gezellig en lekker. Ik ben bij dat papa en Dominique zijn verhuisd naar het nieuwe appartement. Ik vind het mooier en voor mij ook beter toegankelijker.

Dinsdagmiddag ben ik na de therapieën naar de oogarts gegaan. Een heel vriendelijke vrouwelijke oogarts in Roswell. Bij elkaar ben ik er maar liefst twee uur geweest. Veel onderzoeken, lopen en kijken en balans- en leestesten. Het gevolg is dat ik – hopelijk tijdelijk – twee brillen heb.

Na de oogarts lekker gegeten bij Outback en toen naar bed.

Woensdag weer een drukke dag. Ik heb de nieuwe brace voor mijn been nu definitief. Maar ook veel extra opdrachten naast het staan. Zo moet ik mijn rechterarm en -hand meer gebruiken. Voorwaarde voor mijn ochtend Starbucks is dan ook dat ik die met rechts aanpak en drink. Dat lukt en gaat steeds beter! Wel met en rietje, maar toch!

Vanavond heb ik lekker spaghetti met meatballs gegeten. Hidde en Dominique zijn samen voor mij de keuken in gegaan. En met topresultaat mag ik wel zeggen!

Donderdag begon goed met een Starbucks capo. Ik had goed geslapen met mijn nieuwe braces om. Vandaag na de therapiesessies ben ik gaan zwemmen met Hidde en Dominique. Het zijn eigenlijk loopoefeningen in het water. Ik moet meer dan 15 baantjes lopen! Gelukkig liep iedereen mee en dat was ook belangrijk want ik mag nu voortaan ook alleen (met eigen begeleiding natuurlijk) naar het zwembad in het grote Shepherd. Dat is toch altijd leuk! Kijk maar naar het filmpje waar je mij onder water bezig ziet (pagina video’s).

’s Avonds de bonte avond in The Cheesecake Factory. Zo jammer dat Hidde weer op vrijdag vertrokken is. Ik zal hem erg missen, want ook Hidde is een vriend door dik en dun. Gelukkig is vanmiddag Charlotte aangekomen. Een geweldige vriendin waar ik veel steun en inspiratie van krijg. Charlotte blijft twee weken, maar ze gaat dan ook mee op (de korte) vakantie naar Disneyland in Californië.

Vrijdag is onverwacht nog erg druk geworden omdat er een plekje vrij kwam bij de elektrostimulatie. En ja hoor… dan denken ze altijd als eerste aan mij. Gelukkig maar! ’s Avonds hebben Hidde en Charlotte de BBQ gedaan bij het appartement. Eigenlijk erg lekker. Daarna Hidde uitgezwaaid.

Zaterdag is het weer even lekker uitslapen. Het is heel slecht weer vandaag. Veel regen, maar Barrett is er, Charlotte en Dominique komen en ik ga met Lucius naar een football wedstrijd. O ja… papa heeft oma de viskom gebracht met een goudvis. Die wilde ik aan haar geven. Vissa 4. Ik geloof dat ze er best blij mee is….

Wordt vervolgd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.