In Atlanta: de week van 8 december (2014)

Alles is back to normal. De week is weer begonnen met een druk programma op zowel Shepherd Center als Shepherd Pathways. We gaan er nog strikter tegen aan. Met veel therapiesessies, veel oefeningen en ook thuis veel doen. Ik wil op mijn verjaardag echt iedereen verbazen dat ik weer een paar stappen verder ben gekomen.

Op dit moment ben ik met Dominique ook al bezig met de voorbereidingen voor mijn verjaardag. Ik weet in elk geval ook dat neef Nand en Sandra uit Washington over komen.  Maar ook dat veel vrienden uit Atlanta komen en een aantal van mijn therapeuten. Ik kan niet wachten. Nog even en ik ben een kwart eeuw!

Vandaag lekker een koffie gedronken met Dominique in de Starbucks nadat we terugkwamen van de Shepherd. Was hard werken en dan is een capootje altijd lekker. Op naar huis en dan breinspelletjes doen.

Dinsdag een mooie dag in Pathways met Aunie en Nancy. Nancy is mijn counselor en met haar heb ik lange gesprekken over zaken die mij bezig houden. Daar heb ik heel veel aan omdat ik natuurlijk best wel wat te verwerken heb. En Aunie: dat is gewoon de leukste speech therapist van de hele wereld. Zij vindt dat ik erg vooruit ga. Elke dag opnieuw. Dat is natuurlijk erg leuk om te horen en daar ben ik dan ook best trots op.  Dominique in ik zijn mijn verjaardag aan het voorbereiden. Er komen dan best veel mensen hoop ik.

Woensdag weer veel therapie. Met aan het eind van de dag weer lekker zwemmen. Het is meer lopen, maar de therapeut vindt dat ik ook weer moet leren zwemmen omdat dan mijn rechterarm wordt gedwongen om mee te doen. En mijn rechterbeen. Hij vindt het niet erg als het een beetje stuntelig gaat en ook met drijvers, maar het gaat gebeuren.

Wat lekker is van zwemmen op woensdag is dat ze die dag het water extra warm maken. Dat is lekker.

Met Do bizon steak gegeten (eindelijk weer eens) en veel in huis gedaan. Er is een lijstje van wat ik allemaal moet doen van de Shepherd. Van was opvouwen tot zelf ook dingen klaar maken om te eten. Ik ben ook de laatste hand aan het leggen aan een plafondtegel voor de Shepherd met daarop de Nederlandse vlag en een leuke tekst. Daar zal ik een foto van posten.

En nu is het al weer donderdag. De tijd vliegt als je iets ouder begint te worden (-; Na de therapiesessies ben ik samen met Dominique boodschappen gaan doen voor mijn verjaardag. We maken er ‘drinks and snacks’ van. En die snacks die ben ik nu allemaal aan het uitzoeken. Lekkere hapjes. Vis, vlees, quiches, groentetjes, kaasjes… de hele mikmak. Ik mag alleen niet alles voorproeven van Dominique en ik ben best blij dat papa past maandag invliegt, zodat ik zeker weet dat alle hapjes er dinsdag op mijn verjaardag nog zijn.

Vrijdag is als het goed is de mailing van de Hersenstichting verstuurd aan de donateurs die helemaal over mijn verhaal gaat. Ik ben zo blij dat er nu veel aandacht komt voor de kansen van jongeren en jongvolwassenen met hersenletsel. Dat werd tijd! Zeker omdat we weten dat er zoveel meer kan dan nu in Nederland gebeurt. Ik heb nu de kansen, maar die moet iedere jongere krijgen. Dat zijn we verplicht! Ik hoop dat iedereen gul blijft steunen.

Vrijdag heb ik een zware therapiedag gehad. Twee uur op het Shepherd, drie uur op Pathways. Daar had ik speech, muziek en de cognitiegroep. Ik ben best bevoorrecht dat ze me zo lang willen houden in Shepherd Pathways. Dat doen ze alleen omdat ze zien hoeveel ik nog vooruit ga. Gek eigenlijk dat ze dat in Nederland niet zo zagen.

Met Dominique lekker op stap geweest en thuis gegeten. Lekker tv kijken en dan naar bed. Ik ben best moe na al die therapie en het lopen. Wat dat betreft had een rolstoel toch voordelen. Maar lioever de stok. Of beter: helemaal niks. En dat gaat komen voorspelt iedereen me.

Zaterdag een lekker dagje gehad. Met veel spelletjes, er even op uit (lekker koffie gedronken bij Starbucks) en veel praatoefeningen gedaan. Je merkt wel dat je na zo’n week best even bij wilt komen en uit wil rusten. We hebben inmiddels al toezeggingen van ongeveer 20 mensen die op mijn verjaardag komen. Ik ben er klaar voor!

Zondag ook nog lekker op stap gegaan. Met Howard wilden we naar de Botanic Gardens, maar het was zo druk, dat we bij vrienden van hem thee zijn gaan drinken. Was een erg gezellige dag. Morgen komt papa weer. Kan ik hem weer lekker plagen…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.