In Atlanta: de week van 5 januari (2015)

Ik kijk wel vrolijk op de foto met mijn kersthert met lampjes (was in de aanbieding voor 1 dollar bij de Walgreens), maar het is best gek dat papa vandaag de huur heeft opgezegd van het appartement en bij de KLM de retourtickets heeft geboekt. We gaan eind februari echt terug na (dan) bijna 9 maanden Atlanta. Natuurlijk ben ik blij weer in Amsterdam te zijn met alle vrienden, maar ik zal Atlanta ook echt missen en alle

Vandaag weer naar de Shepherd voor therapie. Er wordt ook een nieuwe vaste enkelbrace aangemeten. eerst proberen ze de beste variant te vinden door een aantal verschillende  ‘standaard braces’ uit te proberen.

Deze week staat er veel op het programma. Dinsdag de voetendokter (misschien moet er een tweede nagel af), woensdag komt Evelien, donderdag krijg ik nieuwe casts en vrijdag heb ik nog een onderzoek.

’s Avonds naar Manuel’s Tavern gegaan. Samen met Howard en Trav Carter. We hebben lekker gegeten. De mannen een Dogzilla (de giga hot dog – omdat ze licht wilden eten) en ik een gegrild stukje tonijn. Een gezellige avond. Wat zijn Trav en Howard goed gezelschap! (En wat maakt Trav een heerlijk ijs).

Dinsdag the usual program. Half zeven opstaan, douchen, scheren, aankleden, ontbijten en dan naar het Shepherd. Vandaag weer drie uur aan een stuk! Om negen uur al aan de ‘Power Tower’. Ik krijg vandaag ook de nieuwe enkel brace. Die schijnt een stuk prettiger te zitten en daarmee kan ik hopelijk ook weer in gewone schoenen. Bovendien trekt die brace mijn tenen omhoog.

En nu we het toch over tenen hebben: om vier uur moest ik me melden bij de voetendokter. Waarschijnlijk zou het grootste deel van de nagel aan mijn rechter-grote-teen er aan zijn gegaan. Pijnlijk, maar dat is die teen nu ook. en het goede nieuws is dat dan de pijn weg moet gaan en de nagel groeit weer aan. Maar….nhet viel mee. De dokter heeft slleen een deeltje van de nagel weggehaald. De komende maanden moet er een tinctuur op en dan komt het weer goed. De pijn is dan ook weg.

Met papa nog even licht gaan eten na alle dagen. En het laatste chocolade ijs van Trav gegeten. Ik zal het missen….

Het is woensdag. Weer lekker er tegen aan vanaf negen uur. ’s Middags even oefenen met papa en dan om zes uur naar het vliegveld om Evelien op te halen. We hebben een behoorlijk programma voor haar. Het was wel lang wachten op het vliegveld omdat haar vlucht twee-en-een-half uur was vertraagd. Evelien kwam via Chicago, maar het was fijn om haar weer te zien.

Donderdag een superdruk programma. Drie uur Shepherd, counseling en muziektherapie in Pathways, daarna het aanpassen van (weer) een nieuwe cast en ’s avonds oesters eten met Sarah en Lee.

Evelien is erg onder de indruk van wat ik zelf allemaal al kan. Maar ik ben wel blij dat ze me komt helpen. Ze loopt ook mee met de therapie, zodat zij het huiswerk kan begeleiden – ook als ik terug ben in Nederland.

’s Avonds waren de oesters in Kimball House wel weer erg lekker. Ze hebben daar dan happy hour, waardoor de oesters half geld zijn. We hebben er met ons vijven zo’n 72 gegeten. Met veel variatie, want in Amerika hebben ze veel verschillende oesters van elke kust.

Vrijdag wakker geworden met een ontbijt van pancakes. Best lekker. Daarna naar de Shepherd waar ik oefeningen met en zonder een (nieuwe) brace heb gedaan. Evelien is erg onder de indruk van hoe hard ik er moet werken (fijn dat iemand anders dat nu ook gezien heeft, zodat iedereen me wel moet geloven).

Daarna naar huis en boor het eerst met Evelien thuisoefeningen gedaan. En daarna had papa kaartjes voor ons gekocht voor de nieuwe film van de Hunger Games. In de bioscoop met de ligstoelen! Ik ben dan ook van huis naar de bioscoop gelopen. Want ja: op die stoelen kun je lekker bijkomen en uitrusten.

De Hunger Games was erg leuk. Zeker ook om weer vanuit die lekkere luie stoelen in de bioscoop te bekijken. Ik was samen met Evelien helemaal van huis naar de bioscoop gelopen. Dat is zeker 500 meter heen en 500 meter terug. Ik was wel moe, maar ook erg voldaan. Viel dan ook snel in slaap.

Zaterdag uitgeslapen tot 10 uur. Dat ius wel wennen met Evelien: tien uur is tien uur en dat staat ze naast mijn bed. Geen pardon. Nou, de dag kan beginnen!

Ik ben eerst met papa op stap geweest na een lekker ontbijtje. Daarna met Evelien erbij naar Lucius op Pathways voor een ouderwets potje wii bowling. Ik was het niet verleerd want heb drie keer achter elkaar gewonnen!

Ik had die dag trek in saté. Die heeft papa gemaakt op de grill. Met zelf gemarineerd varkensvlees, een eigen gemaakte pindasaus en rijst. Ik stond er van te kijken.

Daarna nog wat oefeningen en toen naar bed.

Zondag een lekkere omelet gegeten als ontbijt. Daarna met Evelien naar het mooie universiteitsstadje Athens gegaan. Echt heel mooi. We hebben rondgekeken en een paar historische huizen bezocht. Ook zijn we bij de Starbucks geweest natuurlijk (ik heb een beker van de therapeuten voor mijn verjaardag gekregen waarmee ik in januari elke dag een kop koffie kan halen). En Evelien heeft me nog voor mijn verjaardag uitgenodigd voor een lekker etentje in Athens. Heerlijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.