In Atlanta: de week van 29 september (2014)

De week is weer begonnen. Met een cappuccino met Max en papa en een nieuw schema boordevol therapieën. Ik heb nog lang nagedacht over het bezoek aan het centrum voor Civil & Human Rights gisteren. Daar zag ik ook het verhaal van de strijd voor gelijke rechten voor mensen met een handicap. Dat heeft veel succes gehad. In Amerika is overal een wc voor rolstoelgebruikers. Is bij elke winkel, café of restaurant een rolstoeltoegang, kun je met het openbaar vervoer en ga zo maar door, Ik hoop zo dat ik dat in Nederland ook (een beetje) aan ga treffen.

Vandaag gaat Max weg, maar we hebben samen met papa wel heel goede gesprekken gehad over hoe ik vooruit ga en nog verder vooruit kan gaan. Het is hard werken, maar ook discipline. Veel lopen, mijn rechterhand weer een functie geven na al die tijd en zo verder. we gaan er voor!

Vanmiddag zijn we gaan eten bij Manuel’s’Tavern. Barrett is even geweest dit weekend, maar kan helaas niet mee omdat hij terug naar huis gaat. Hij komt vrijdag wel weer terug.

Bij Manuel’s Tavern heb ik een Godzilla hot dog genomen. Een super hotdog, fully loaded met alles erop en er aan. Hij is giga en weegt bijna twee-en-een-half ons. Max had spijt dat hij er niet een genomen had, maar het was zoveel, dat iedereen er van mee kon genieten.

Jammer dat Max vanavond weer terug is gegaan naar Nederland. Om iets na achten is hij uit de Shepherd vertrokken. Maar gelukkig hebben we de telefoon nog…

Dinsdag was een zware therapiedag. Veel fysieke inspanning. Maar ’s middags hebben papa en ik lekker gechilled in het appartement. Met lekker maar simpel eten. Asperges met kaas uit de oven en een sandwich met pulled pork in Jack Daniels saus. Met als toetje nog ijs en fruit dat overgebleven was van het koken door Max en mij.

Ik heb vandaag veel vrienden en vriendinnen aan de telefoon gehad. Dat is altijd leuk om bij te praten en te lachen. ’s Avonds ben ik de competitie begonnen met het bowlen tegen Lucius. We gaan een beetje gelijk op, maar ik ben toch wel erg van plan om te winnen!

Woensdag is weer een loopdag. Dat houdt in dat ik de rolstoel achter moet laten en de hele dag moet lopen. Tussen de therapieën in, maar ook van het hoofdgebouw naar de residence en omgekeerd. Aan het eind van zo’n dag ben ik best wel moe, maar we gaan er voor!

’s Avonds de laatste avond met papa alleen. We hebben lekker bij de Cheesecake Factory gegeten. We hebben ook een goed gesprek gehad over mijn rechterarm en -hand. Papa vindt dat ik die meer moet gebruiken. Dat ben ik wel met hem eens, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. We hebben afgesproken dat ik het in elk geval ga proberen. Mijn mes vasthouden bijvoorbeeld. Of iets tegenhouden.

Donderdag was het een mooie dag. Met muziekles, waarbij Thomas en ik ook een heel mooi apparaat hebben gebruikt dat papa bij Urban Outfitters had gevonden: een oefen gitaar die eigenlijk geen geluid maakt, inklapbaar is en zo groot is als drie pakjes sigaretten aan elkaar. Die kan ik gemakkelijker vasthouden en kan ermee oefenen. Kijk maar eens op www.pocketstrings.com.

Verder hard gewerkt en daarna met papa gechilled en gegeten in het appartement. Ik moest vroeg terug naar het Shepherd omdat Dominique opgehaald moest worden. Zij kwam rond negen uur door de douane en belde mij meteen. Ben erg blij dat ze er weer is. Ik ga trouwens eerder slapen (zo rond half tien) en slaap dan door tot zeven uur. Dan ben ik minder moe. Gisteren heeft het al goed gewerkt.

Vrijdag hebben Dominique en papa veel instructies gekregen van alle therapeuten. Het is de bedoeling dat ik binnenkort een of twee dagen per week thuis zal zijn om van daaruit de dagelijkse routine op te gaan bouwen. Dat betekent opstaan, wassen, aankleden, eten klaar maken, naar een therapieprogramma in Shepherd, maar ook thuis oefeningen doen, lezen, hersenspelletjes en meer.

Wanneer dat gaat gebeuren weet ik nog niet, maar wel binnen een paar weken Ik kijk daar erg naar uit omdat dan mijn normale leven weer langzaam aan gaat beginnen. Wel met veel therapie nog, maar aangevuld met dagelijkse dingen.

Vanavond hebben we erg lekker gegeten bij Sarah en Lee. Zij zijn waanzinnig aardig. Sarah had heel lekker gekookt en als klap op de vuurpijl had ze een pompoentaarr gemaakt. Zo lekker heb ik het nog nooit gegeten! De avond was goud! Maar ik was wel erg moe na een hard day’s work.

Zaterdag lekker uitgeslapen, gebruncht bij Starbucks en toen naar get appartement. Daar heb ik oefeningen gedaan, tv gekeken, aan mij Apple Macbook gewerkt – zoals mijn mail gedaan en daarna zijn we waanzinnig lekker gaan eten bij het visrestaurant Coast. Lekker oesters vooraf. Wat had ik die lang niet gegeten. En daarna lekkere cocquilles, een beetje krab en een beetje zeetong. Van elk bord heb ik wel wat gepikt.

En toen naar het vliegveld, want papa gaat heel even terug om te werken en een aantal zaken te regelen. Maar gelukkig is Dominique bij me. En komen volgende week Robert en Esther.

Het was zaterdag best koud in Atlanta. Voor de eerste keer. Het was maar 18/19 graden. Heb meteen een T-shirt onder mijn hemd aangedaan. Volgens de verwachtingen wordt het weer vanaf zondag meteen weer een stuk beter en gaat het weer richting de 16/27 graden C. Het kan mij niet warm genoeg zijn!

Zondag lekker uitgeslapen. Ik ga samen met Dominique een dag lekker relaxen en oefenen in het appartement. Met heel veel aandacht voor mijn rechterarm. Gisteren heeft papa mij dit goed uitgelegd. Mijn arm mist spierkracht omdat-ie lang niet gebruikt is. Om die terug te krijgen moet ik veel oefenen. Maar belangrijker is dat mijn hersenen weer weten dat ik ook een rechterarm en een rechterhand heb. Dat zijn ze een beetje vergeten en dus ben ik zelf de leraar van mijn rechterarm. Ik moet mijn hersenen leren wat ze met mijn arm en hand moeten doen, door het ze steeds opnieuw voor te doen. Ze denken nu dat mijn linkerarm alles doet, maar daar moet verandering in komen. Ik moet mijn arm huiswerk geven, controleren, corrigeren en er vooral veel mee oefenen. Dan weten we zeker dat het veel beter gaat worden. Nog veel beter!

Vanmiddag aan het zwembad gelegen (het is weer lekker warm), de mail gedaan, oefeningen gemaakt, lekker thuis gegeten (met ook gegrilde paprika’s met cheddar creem cheese met jalepenos naar een recept van Publix – erg lekker).

En toen terug naar Shepherd. Op naar een nieuwe werkweek.

Overigens zijn de eerste Haloween items al in huis. Pompoenen, griezeldingen en meer. Best gezellig eigenlijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.