In Atlanta: de week van 27 oktober (2014)

De week begint met een thuisdag. Papa heeft me ’s ochtends opgehaald en we zijn – via Starbucks – naar het appartement gegaan. Op het programma staan: de was vouwen en opruimen, lezen, oefeningen met arm en been, lopen, breinspelletjes, beenstimulatie met elektroden (in het Shepherd Center), lunch maken en nog veel meer. Ik moet zeggen: papa is eigenlijk best streng als het om al die oefeningen gaat.

Bij Starbucks heb ik wel heel leuke gerecyclede plastic bekers gevonden voor een dollar per stuk. Daar gaan er zes van mee naar Nederland. Het begin van mijn nieuwe uitzet voor mijn nieuwe appartement!

In het boek van dr. Seuss ben ik al op bladzijde 70 gekomen. Het leest erg gemakkelijk. Ze vinden hier dat ik voorlopig het best Engels kan lezen omdat dat mooi aansluit op alle andere therapiemomenten.

Vanmiddag is de sessie uitgevallen in het Shepherd. Die is verplaatst naar woensdag. Met papa extra oefeningen gedaan met lopen, mijn been en mijn arm. En we zijn even naar Best Buy gegaan. Daar was een aanbieding voor de nieuwe iPad mini 3. Voor mijn oude kreeg ik maar liefst 200 dollar terug, zodat ik een spiksplinternieuwe met 64 GB in plaats van 16 GB maar ongeveer 200 euro bij moest betalen. Die heb ik gekocht van het geld van de lieve mevrouw uit Scheveningen. Ik ga morgen een kaartje schrijven. Ik ben er echt hartstikke blij mee omdat ik hem ook elke dag gebruik. Voor bruinspelletjes, voor films, voor mail, voor van alles!

Dinsdag was weer een gewone werkdag op het Shepherd. Ik moest ook oefenen in kopen zonder mijn brace. Dat moet ook als ik van het bed naar de douche ga. Het is belangrijk dat ik dan niet met mijn tenen sleep en erg stabiel blijf staan. Dat lukt aardig goed.

Ik ben ook erg bezig geweest et Halloween. Dat is vrijdag, maar dat vieren we op het Shepherd al op donderdag met een Fall Fest. Ik ga verkleed als mijn kat Pimmetje Boyo. Samen met papa heb ik een zarte staart gemaakt van een panty die we hebben gevuld met bubbeltjesplastic, Ziet er goed uit. We gaan ook met het Green Team deelnemen aan de chili competitie met een recept van Dominique. Ik moet zeggen, ik heb er zin in. Maar ze gebruiken het wel om mij allerlei praktische dingen te laten doen.

’s Middags naar de gespecialiseerde oogarts dr. Iyer in Roswell geweest. Die weet alles van ogen en traumatisch hersenletsel. Want je hersenen sturen ook je ogen en je gezichtsveld aan. Bij elkaar was duurde dit onderzoek wel anderhalf uur. Dat is niet erg, want ze zijn daar allemaal even lief en aardig. Het beste nieuws was dat mijn ogen erg vooruit zijn gegaan. Ik lees sneller en beter, zie meer (scherp zag ik altijd) en ben alerter met mijn ogen. Een leuke opsteker.

Daarna sushi eten (naast dr. Iyer. Daar hebben we waanzinnig sushi gegeten met een drankje voor nog geen 25 dollar samen). Heerlijk. We hebben drie grote rolls gehad met heerlijke vis. En toen naar huis. Vroeg gaan slapen, want het worden drukke dagen.

Woensdag de hele dag Shepherd. Met ook de oefening van het chili maken voor morgen. Het is allemaal erg goed gelukt kan ik jullie al melden. ’s Middags laat krijg ik aanvullend nog een therapie in het grote Shepherd Center. En dan… dan slaap ik vannacht weer een keertje thuis. Omdat we morgenvroeg ook samen vroeg in het grote Shepherd moeten zijn. En dan wordt het Fall Fest!

Donderdagochtend was het even jagen. Ik moest vroeg bij het Shepherd zijn, maar wilde ook een beetje lekker slapen. papa heeft me net over zeven wakker gemaakt. Toen douchen (lekker veel warmer water in het appartement), maar toen werd het toch een race tegen de klok. Gelukkig nog op tijd in het Shepherd. En van daar naar Pathways voor een uurtje therapie, voordat het Fall Fest begon.

Het Fall Fest was de dag voor Halloween. We hadden een chili competitie met alle teams, een pompoenwedstrijd, spelletjes en… verkleden. Ik had me helemaal verkleed als Pimmetje Boyo, mijn kat. Compleet met straat, een t-shirt dat ik van Robert en Evert had gekregen, een zwart vest en kattenoren. Nou… het was een succes.

We hadden met het hele team een optreden, waarbij ik samen met Mary-Ashley een duo vormde. Zij Taylor Swift en ik John Lennon. Toen iemand zei dat Beyonce beter was heb ik een taart in zijn gezicht gegooid. Dat was lachen (was trouwens wel eerst geoefend hoor). Groot succes. Maar het grootste succes was de chili competitie. Precies: die hebben we gewonnen. Met het recept van Dominique. Was een echte overwinning omdat er ook Mexicanen in een andere groep zaten die natuurlijk toppers zijn met chili.

Het was een geweldige dag. Daarna door papa opgehaald en toen hebben we nog snel wat leuks gedaan voordat Dominique landde. Zijn kwam (gelukkig) weer ’s avonds aan. Samen met René en Yvonne. Maar die zal ik pas vrijdag zien omdat ik moe – maar voldaan – ben gaan slapen.

Vrijdagochtend weer lekker samen met Dominique koffie gedronken in de Shepherd. Ik heb haar echt heel erg gemist. René en Yvonne waren er – net als papa – ook. Wat gezellig dat zij er zijn. Is erg gezellig dat ze speciaal voor mij naar Atlanta zijn gekomen. Maar helaas was het van korte duur want om 9 uur begon mijn therapiedag.

’s Middags opgehaald door de hele gang en toen zijn we eerst naar het appartement gegaan om daarna Halloween te gaan vieren met een spook diner bij Meegan’s. Was erg gezellig. En leuk. Zeker ook om Dominique en Yvonne als kleine heksjes te zien met hun heksenhoedjes. En met spinnen op hun blouses. We hebben veel plannen gemaakt voor zaterdag, want dan is papa jarig. Wat we gaan doen is een verrassing.

Op zaterdag lekker uitslapen, maar eerst papa gebeld die jarig was. We hebben een heel mooie dag gehad. Met een verrassingsbrunch thuis, een uitstapje met de mannen, een topdiner bij Coast (weer met oesters) en leuke mensen om me heen. Yvonne en René waren er, maar ’s avonds schoven ook Lee en Sarah aan. Het was superleuk. En ik had op sommige momenten het hoogste woord. Met name René stond te kijken van wat ik allemaal voor elkaar wist te krijgen. Hij zei dat hij daar nog at van kon leren.

’s Avonds iets later terug naar het Shepherd en lekker geslapen.

Zondag weer naar Top Nails voor een manicure en pedicure. Inclusief een lekkere voetmassage. Daar kan ik zo van genieten! Daarna naar huis en een paar spelletjes gespeeld met René en papa. Fakkel, vier-op-een-rij en CatchPhrase. Het zal niemand verwonderen dat ik elke keer gewonnen heb (-;.

We hebben lekker thuis gegeten. Meatloaf, asperges met kaas, caprese salade en kaas toe. Heel lekker allemaal. Vlak voordat er afgewassen moest worden, ben ik terug gegaan naar de Shepherd. Maandag begint mijn werkweek weer!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.