In Atlanta: de week van 22 september (2014)

Maandag weer aan een nieuwe week begonnen. Ik moet zeggen: ik heb er zin in. Zeker ook omdat ik veel complimenten krijg van mensen die mij even niet gezien of gesproken hebben. Ik schijn echt grote stappen vooruit te maken, maar ik ben er nog lang niet. Daarom ga ik er weer hard tegen aan.

Vanochtend kwamen Max en papa een capo brengen. Max is best onder de indruk van de sfeer die hier heerst in het Shepherd. En van mij natuurlijk (-;. Zeker ook als we met de Nintendo wii bowling spelen. Dan versla ik (bijna) iedereen. Max, Lucius, papa… ik kan ze hebben.

’s Avonds zijn we met z’n drietjes naar downtown Atlanta gegaan. Omdat in München de Oktoberfeste zijn begonnen, zijn we naar de enige Biergarten in Atlanta gegaan. Een lekker (alcoholvrij) biertje gedronken van Bitburger en… we hebben Duitse worsten gegeten met zuurkool en Kartoffelsalat… Nou ja: het kan dus blijkbaar altijd nog gekker worden hier.

Dinsdag is Max alleen met de koffie gekomen. Papa is – op mijn dringend verzoek – gaan fitnessen. Dat mag ook wel, want er kan bij hem best een kilootje af. Vandaag veel aandacht voor mijn rechterarm en mijn been.

Nancy gaat weg – een heel lieve collega-revalidant. Vrijdag ‘studeert zij af’. Dan hebben we een echte graduation  met een gigantische mortarboard met kwast. Vanmiddag (het is dinsdag) ben ik met de Shepherd groep bij Chili’s gaan eten. Altijd leuk zo’n outing met mijn vrienden van hier. Max en papa stonden na de power nap klaar om nog even te bowlen. Toen de outing en daarna kwamen ze weer naar de Shepherd. Papa is daar gebleven, maar met Max ben ik samen nog even naar de Brick Store Pub in Decatur gegaan voor een alcoholvrij biertje. Ik begin er aan te wennen.

Daarna terug, naar bed en op weg naar morgen.

Woensdag begin mooi met een capo van Max en papa. Daarna de hele dag de rolstoel aan de kant gehad. Tussen alle therapieën moest ik lopen met de vierpoot. Best vermoeiend, maar het lukt steeds beter. Veel fysio gehad – ook met elektrostimulatie en de Armeo. Iedereen wil zo graag dat mijn arm het steeds beter gaat doen. Ik helemaal!

Vanmiddag was ik om twee uur vrij en toen ben ik naar het appartement van papa en Dominique gegaan. Daar stond mijn MacBook voor me klaar. Samen met Max veel geoefend en gewerkt om weer te kunnen mailen, schrijven, Facetimen etc. Het gaat verrassend goed.

Daarna ug naar Shepherd (met MacBook) en dan is het weer donderdag voor je het weet…

Donderdag was een volle dag met extra veel therapie. ’s Middags lekker bowling gespeeld op de Nintendo wii. Ik begin er erg goed in te worden en versla bijna iedereen. Dat is toch leuk. Om half zeven hadden we afgesproken met Lee Nunn in de Brick Store pub. Wat een aardige, lieve man. We hebben biertjes gedronken met hem, Max en papa. In de pub nebben ze speciaal alcoholvrij boer voor mij behaald. Je kunt er ook eten en dat hebben we gedaan. Een waanzinnig lekkere geroosterde kip. Niks mks mee.

En toen was het al weer bijna vrijdag.

Vrijdag kwam Max met een koffie voor mij en voor Nancy. Die had ik haar beloofd omdat het vandaag haar graduation is. Ik ben erg blij voor baar, maar weet zeker dat ik haar ga missen. Net als Barrett die al drie weken niet is hekomen. Maar we bellen en sms-en.

Het was een zware therapiedag. Na een power nap met Max en papa even wat on de buurt gaan eten. Met heerlijke milkshakes. Ik had een Oreo shake met mint. Lekker. Daarna zijn we op een mannenuitstkr gegaan. Erg leuk, maar we waren al om half negen terug op honk. Het was een mooie dag als aanloop naar het weekend.

Zaterdag lekker even uitgeslapen. Met Max heb ik de middag doorgebracht. Eerst samen brunchen bij Starbucks en toen naar het Georgia Aquarium. Dat blijft waanzinnig mooi. Zo enorm en zo veelzijdig. Daarna zijn we samen boodschappen gaan doen omdat we morgen voor papa (en ons) gaan koken. Ook hij mag wel eens lekker eten (en wij ook).

Maar vanavond zijn we naar de Zinburger gegaan voor een Kobe burger. Bij de Cheesecake Factory was een wachttijd van anderhalf uur – en Zinburger is even lekker en wat moderner. De Cheesecake Factory is eigenlijk standaard voor de Bonte Avond, maar Max vertrekt gelukkig pas maandagavond.

Zondag zijn we naar het Center for Civil and Human Rights gegaan. Voor mij de derde keer, maar het blijft fascineren., En dan te bedenken dat in het land van vrijheid dit allemaal nog maar best recent is: rassenscheiding, vechten voor gelijke rechten en ga zo maar door.

Daarna hebben we in het appartement voor papa gekookt. Dat was een enorm succes. Iedereen vond het lekker! En toen nog even bowlen op het Shpeherd en om half tien naar bed. Maandag begint weer een druk programma.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.