In Atlanta: de week van 20 oktober (2014)

Deze week zijn papa en ik alleen samen in Atanta. Dat is best spannend, omdat ik een erg druk programma heb dat voor een deel op Shepherd Pathways zich afspeelt, voor een deel op het grote Shepherd Center en voor een deel thuis. En dat is waar papa een heel programma met mij moet doen. Oefeningen, lopen, hersenspelletjes, dagelijkse routines, lezen en nog veel meer. Papa moet mij cijfers geven maar ik ook hem. Ben benieuwd wie de hoogste punten krijgt (-;

Op de foto sta ik trouwens tijdens het concert van Paul McCartney waar ik vorige week was. Ik ben zo blij dat ik dat heb meegemaakt. Was echt om nooit te vergeten.

Vandaag is een thuisdag, maar dat speelt zich ook op beide Shepherd centers af. Vanochtend moest ik met het groene team de keuze maken met welke chili we mee gaan doen aan de Halloween competitie. Ik zette in op het recept van Dominique. Ik heb daar ook een beetje van bewaard, zodat de anderen konden proeven. En wat denk je: zelfs de Mexicanen in het team kozen unaniem voor de chili van Do. Ik heb het geheime recept (wat ik niet weg mag geven om de andere teams niet wijzer te maken) en ik coördineer het maken ervan op 30 oktober. Die bokaal gaan we pakken! De beste chili van Atlanta!

Vandaag allerlei hersenspelletjes met papa gedaan. En naar het Shepherd om te fietsen met elektroden. Maar ook oefeningen. Papa heeft thuis gekookt. Mongoolse bief met rijst en groenten. Ik stond ervan te kijken. Helemaal toen ik zag dat de Momngoolse bief uit een diepvrieszak kwam. Ik had het kunnen weten (-;.

Verder heb ik zelf heel veel mails verstuurd. Ik was misschien en beetje te laat met antwoorden, maar het komt allemaal goed.

En nu weer naar het Shepherd om te slapen. Nog even en ik slaap voor de eerste keer in het appartement!

Dinsdag was weer een dag boordevol hard werken. Ik heb zelfs met Brian zonder stok gelopen. Ik heb echt complimenten gekregen voor de manier waarop ik liep. Maar ik ben er nog niet! Ik wil eigenlijk pas weg als ik hier goed lopend vandaan kan. In elk geval blijf ik tot de tweede helft van januari.

Vanmiddag hebben we mijn dagbrace – die ik draag tijdens het lopen – versierd. Al met katjes. Niet alleen omdat ik Pimmetje Boyo – mijn kat – best begin te missen, maar ook omdat het bijna Halloween is. Lekker spooky en zwarte katten. Hoewel mijn brace gewoon lekker kleurig en fleurig is geworden hoor.

’s Middags een outing met de hele club van de residential gasten van Shepherd naar de Community BBQ: een restaurant vlakbij. Ik heb erg gelachen met een paar nieuwe gasten. Was gezellig. En daarna stond papa mij op te wachten om samen naar een pub te gaan die we nog niet kenden. Vklakbij de Brick Store, maar nu de Square Pub. Op een heel leuk pleintje met waanzinnig aardige restaurants in Decatur. Nog geen 3 mijl van het Shepherd vandaan. Dat vraagt om verder ontdekt te worden. In de pub een lekkere Becks alcoholvrij genomen. Gek eigenlijk dat je je in Amerika ook moet legitimeren voor een alcoholvrij biertje.

Woensdag weer een volle dag. Ik sta steeds vroeger op omdat het drukker is geworden op de afdeling en ik graag veel erg warm water gebruik bij het douchen. Papa was weer lekker op tijd met de cappuccino (dit keer een grote) en daarna het revalidatieprogramma in.

’s Middags samen met papa Atlanta onveilig gemaakt. Eerst samen naar de zoo even naar de wilde beesten. En toen lekker met z’n tweetjes uit eten gegaan. Ik mocht uitzoeken wat ik wilde omdat papa mij een held vond, zo hard heb ik gewerkt. Nou, dat heeft-ie geweten: ik heb een lekkere Maine kreeft besteld. Zo eentje die vers uit het water komt. Dat waas smikkelen. En toen heb ik ook nog lekker de krab van papa’s bord meegegeten. De aardappelen, maar ook een toetje, hoefde niet meer. Jammie.

En toen naar bed. Het is wel even wennen omdat de kamer naast mij nu ook in gebruik is. Daarmee deel ik de badkamer, die ik de hele tijd voor mezelf alleen heb gehad. Nog even. En dan heb ik in het appartement een slaapkamer en een badkamer helemaal voor mezelf.

Donderdag was spannend. Weer een thuisdag. Dat wil zoveel zeggen dat ik ’s ochtends vroeg wordt opgehaald door papa of Dominique en ik de hele dag met hen allerlei dingen moet doen. Ook naar het grote Shepherd voor gespecialiseerde therapie. Maar ook oefeningen, breinspelletjes en veel dagelijkse dingen. Vandaag zat er echter een breekpunt in tussen de middag. Ik heb toen op het Shepherd Pathways opgetreden met een geweldige band – die alleen geen nummers van The Beatles konden spelen. Maar het was een geweldig succes. De video volgt.

’s Middags na het Shepherd nog thuis allerlei dingen gedaan. Lezen, MacBook, eten en de was sorteren. Het is even nog een weekje een echt mannen huishouden, maar alles loopt goed. Het is ook beest fijn om weer eens uit een ziekenhuis of kliniek te komen. Ik ben er aan toe.

Vrijdag weer een volle agenda op het Pathways. Bij veel therapieën loopt papa ook mee – net als Dominique vorige week – om te leren hoe alles moet en welke oefeningen ik moet doen. Langzaam maar zeker moet ik me toch voor gaan bereiden op een leven thuis, hoewel ik nog lang veel therapieën zal moeten blijven volgen.

Met Barrett – die gelukkig weer een keer langs kwam – zijn we even op stap geweest. We hebben ook gegeten bij de Famous Pub, vlakbij het Shepherd. Met een erg aardige serveerster die me helemaal naar de wc heeft gebracht. Barrett jaloers natuurlijk, omdat het best een mooi meisje was.

Toen zijn we naar het appartement gegaan, papa en ik. Voor mijn eerste nachtje thuis. Geweldig. Ik had me er zo op verheugd. Lekker in een groot bed en gewoon thuis. Thuis. Papa en ik hebben lekker gepraat, wat gelezen, tv gekeken en toen zijn we in slaap gevallen. Ik heb nog wel geprobeerd of in de nachtbraces niet aan hoefde maar helaas.

Zaterdagochtend heeft papa me tegen elven wakker gemaakt. Met een zelfgemaakt ontbijtje. Chocolade croissants, spiegeleitje, jus, koffie. Heerlijk. En toen douchen en aankleden. Het ging allemaal goed. Om half drie zijn we naar een buurtfeest geweest bij Carter Ave, naast een mooie golfcliub waar ook Tiger Woods speelt. Lee gaat daar optreden als bassist van een gelegenheidsformatie. Nou, geweldig zoals hij speelt. Allemaal oude nummers en ook funk waar hij met zijn bas helemaal tot zijn recht kwam.

Dat buurtfeest was geweldig leuk. Het was mooi weer, er waren allemaal aardige mensen en er was drank, ijs en BBQ. Echt Amerikaans.

Daarna lekker thuis zal en asperges gegeten en vroeg naar bed.

Zondag weer wakker geworden met chocolade croissant (papa wordt steeds beter). Daarna douchen, aankleden en naar het zwembad. Het is een mooie dag vandaag. Ik neem mijn boek van dr. Seuss mee.

 

Wordt vervolgf

1 Comment

 1. Sabine Breevaart

  Hoi Daan. Ik lees al een tijdje je website.
  Je bent een erg stoere man: zo knap hoe jij bezig bent.
  Ik zie dat je met grote stappen vooruit gaat.
  Heel veel succes met je verdere revalidatie!
  Groetjes van Sabine.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.