In Atlanta: de week van 12 januari (2015)

Het aftellen begint een beetje. Nog ongeveer 6 weken en ik vlieg al weer terug naar Nederland. Vanochtend met veel energie begonnen op het Shepherd.

Het wordt een drukke week. Met veel therapie, een nieuwe dagbrace, een aangepaste armbrace voor ’s nachts, een nieuwe enkelbrace voor ’s nachts en naar de kapper.

Dominique komt donderdag en papa vertrekt vrijdag. En Evelien: dat is echt een super steun! Hoewel ze eigenlijk veel strenger is dan ik de hele tijd had gedacht of misschien wel gehoopt. Zo moet ik van haar ook de hele tijd mijn armbrace dragen – zelfs onder mijn jas. En uitslapen is er niet echt bij. Maar het is wel leuk met haar hoor.

Op maandag eerst weer Shepherd, daarna lunchen. Heb ook de koffiebeker die ik van de therapeuten heb gekregen voor mijn verjaardag heb gekregen vaak gebruikt. Daarmee kun je in januari elke dag een gratis koffie halen bij Starbucks!

Papa was erg druk bezig met alle ziekenhuisrekeningen voor de verzekering. Het is heel gek, maar sommige kosten zijn hier onverklaarbaar hoog en andere kosten vallen mee. En je krijgt als je er om vraagt ook korting. Bij het Piedmont ziekenhuis waar ik in november even lag, is dat 40%. Maar het gaat over veel schijven. Zo kreeg papa mijn medisch dossier niet mee, dus toen moest ik helemaal daar naar toe om zelf te tekenen. Geeft wel een goed gevoel dat papa niets kan zonder mij (-;. Maar alles is nu geregeld.

’s Middags de nieuwe voet-cast voor ’s nachts gepast. Die zit helemaal goed. Heb er ook lekker mee geslapen. De arm-cast wordt nu aangepast.

Voor het diner een lekker hammetje met glaze gegeten. En na wat breinspelletjes gaan slapen.

Dinsdag was weer een zware therapiedag. De nachtbrace om mijn enkel past goed. Dat probleem is opgelost. Verder veel oefeningen gedaan en ’s middags naar de kapper met papa. Evelien is even lekker gaan shoppen en heeft heel nieuwe haarverzorgingsproducten ontdekt.

We hebben thuis gegeten en de week nog even doorgenomen.

Woensdag als altijd drie uur achter elkaar therapie. Heel heftig. Daarna de boodschappen gedaan bij Kroger waar papa op woensdag 5% seniorenkorting krijgt. Hij lijkt er al een beetje aan gewend te zijn (-;

Aan het eind van de middag hadden we met Howard afgesproken in Taco Mac. Een biertent met kippenvleugels. Als altijd was het erg gezellig met Howard en Evelien. Ik was aan het eind best moe en heb heerlijk geslapen.

Donderdag weer op om half zeven. Douchen, aankleden, ontbijten. pillen en weer op naar de Shepherd. Na een paar proefdagen gaan ze daar ook bepalen welke nieuwe dagbrace is moet gaan dragen. Ik heb er twee uitgeprobeerd.

Na een druk ochtendprogramma, snel gegeten en op naar Pathways. Voor muziektherapie en counseling met Nancy. Ik begin volgens haar weer erg goed in mijn vel te zitten en weet wat ik wil, kan en ga bereiken. Het moeilijkste is dat ik weet dat het best een lange weg zal zijn, maar wel een weg die mij ergens brengt waar ik wil zijn.

’s Avonds thuis wat restjes gegeten omdat papa naar het vliegveld moest om Dominique op te halen. Die kwam vroeg door de douane en ik sliep dan ook nog net niet toen ze thuis kwam. Ik ben erg blij dat zij er weer is. Ze is in alle opzichten de allerbelangrijkste vrouw in mijn leven.

Goed geslapen en ja… weer naar de Shepherd. Maar wel na een stevig ontbijt met een echte papa-omelet. Die zal ik straks moeten missen omdat hij vandaag terugvliegt naar Nederland. Maar weet je wat we vanmiddag hebben gedaan? We zijn naar de Ikea gegaan in Atlanta. Alles is hetzelfde als in Nederland – zelfs de hotdogs. We hebben gekeken naar kleerkasten voor mijn nieuwe huis waar nu hard aan wordt gewerkt door Van Mierlo om het tiptop te verbouwen.

Daarna even lekker gegeten bij Zinburger en toen papa naar het vliegveld gebracht. Zijn KLM vlucht had wat vertraging, zodat hij net even iets langer thuis kon blijven.

Zaterdag met de twee meisjes alleen in huis. We zijn naar het burgeroorlogmuseum Cyclorama geweest., waar je echt veel van opsteekt. En daarna naar Sarah en Lee voor een heerlijke avond aan het haardvuur. Een topdag. Ik wilde dan ook eigenlijk niet naar bed.

Zondag lekker uitgeslapen en we hebben er een rustige dag van gemaakt met veel spelletjes. Scrabble, Pim-Pam-Pet en meer van die ouderwetse breinspelletjes.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.