In Atlanta: de vijfde week van 7 juli (2014)

Ze beginnen mij erg voor vol aan te zien in het Shepherd: op mijn schema staan deze week maar liefst drie extra middagen volgepland. Dinsdag en woensdag extra elektrostimulatie voor rechterarm en -been en op donderdag zwemmen in het grote Shepherd Center. Ik verheug me er wel op, want hard werken is precies waarvoor ik hier ben. Natuurlijk vind ik dat het allemaal niet snel genoeg gaat, maar iedereen die mij ziet of spreekt zegt dat ik grote stappen heb gemaakt. Dat doet mij goed.

Maandagochtend heeft papa vroeg een capo naar mij gebracht. Een goed begin om aan de dag te beginnen. Het was weer hard werken. ’s Middags heeft papa mij opgehaald en zijn we naar het appartement gegaan. Papa kookte. Gegrilde kip, spaghetti met tomatensaus en okra. Okra schijnt gezond te zijn, maar het smaakt eigenlijk nergens naar. Vreemd dat hij daarmee aan kwam zetten. Zal wel een aanbieding in de supermarkt zijn geweest.

Dinsdag weer met een capo begonnen. Ik ben erg aangesproken op de frequentie waarmee ik naar de ‘bathroom’ ga. Daar hebben we nieuwe afspraken over gemaakt. Net als het dragen van de braces ’s nachts. Ik weet dat het belangrijk is, maar het is geen pretje ermee te moeten slapen. Maar als het moet…

’s Middags weer extra therapie. Het begint een soort gewoonte te worden. Het is vermoeiend en soms is het een beetje zwaar. Ik ben dan ’s avonds echt helemaal moe. Maar ik weet hoe belangrijk het is.

’s Avonds is Hidde geland. Hij komt woensdagochtend, omdat ik op tijd wilde gaan slapen.

Op woensdagochtend stonden Hidde en papa al vroeg bij me in de kamer. Zo leuk om Hidde weer te zien! Het gaat ook goed met zijn studie. Hidde heeft bijna de hele dag alle therapieën met mij gevolgd. Hij was best onder de indruk van wat ik allemaal moet doen, Ook met de extra therapie. ’s Middags zijn we met zijn drietjes naar het appartement gegaan en daar naar de voetbalwedstrijd gekeken. Wat jammer dat we eruit liggen. Kunnen de oranje attributen weer even in de kast. Hier in Amerika is trouwens bijna iedereen voor Nederland. Dat is erg leuk.

Donderdag was heel bijzonder. Eerst een beetje het gevoel van sportschool met veel apparaten. Ook met mijn rechterarm. Daarna loop- en balansoefeningen en toen nog eens Occupational Therapy. Best een fysieke ochtend. En toen ’s middags naar het grote Shepherd waar ik looplessen kreeg in het water. Samen met papa, want als het goed gaat kunnen hij, Dominique en mijn vrienden ook met mij zelf naar het zwembad voor deze oefeningen.

’s Avonds met Hidde, Barrett en hulpPiet naar Chipotle. Eindelijk. Dat was erg lekker dat Mexicaans eten daar. Voor herhaling vatbaar. Toen nog even relaxen, Netflixen en naar bed. Papa heeft geregeld dat ik tot 7 uur ’s ochtends mag uitslapen als ik iets korter douche en meteen op sta. Dat ga ik proberen.

Vrijdag is ook weer met een vol programma (en een capo) begonnen. Tussen de middag hadden alle therapeuten en Theresita een gesprek met papa en mij. Iedereen was heel tevreden en hoopvol! Ik moet alleen nog beter mijn best blijven doen. Dat heb ik beloofd. Maar ze gaan er van uit dat ik straks weer stukjes met een kruk kan lopen en ook mijn arm weer voor een belangrijk deel kan gaan gebruiken. En dat ik steeds beter praat. Wow! Daar doe ik het voor. Ik moet nu ook om de twee uur tien minuten gaan staan voor mijn balans. Dat is nou het gekke: hoe beter het gaat, hoe meer werk ik erbij krijg.

’s Avonds heb ik met Hidde, Barett en papa bizon biefstuk gegeten bij Ted’s Montana Grill. Erg lekker vlees. Het was ook gezellig aan tafel en we hebben veel gelachen. Ik was ook veel meer uitgerust omdat de power nap ’s middags echt goed blijkt te zijn om even te rusten na een drukke dag.

Zaterdag eerst lekker uitgeslapen. Toen kwam Hidde die ook een aantal technische zaken perfect heeft opgelost met het Playstation. Daar heb ik nu 1.500 films op, een heleboel spellen en als de IT-afdeling van Shepherd het regelt, ook Netflix op tv.

’s Middags landde Dominique en die kwam meteen naar Shepherd. Ik ben wel erg blij dat ze er weer is. Krijg ik ook weer mijn rugmassages! Ze heeft ook meteen erg lekker voor ons allemaal gekookt. Kaasfondue. Dat had ik lang niet meer gehad en had er zin in. Iedereen heeft ervan meegesmikkeld.

Ik heb ook Wii weer herontdekt met Lucius, een van de verpleegkundigen. ’s Avonds heb ik Hidde en papa ingemaakt met bowling, maar ook in andere behendigheidspellen waar het ook op snelheid aankomt ben ik best wel goed – al zegt ik het zelf.

Zondag weer uitslapen en toen naar de film. De nieuwste van Planet of the Apes. Mijn eerste bioscoopervaring in ruim een jaar! Was erg leuk en daarna Barrett’s BBQ. Net na de WK finale. Het was weer erg lekker Barrett! En gezellig, ook al was het wel weer een avond waarop ik van papa afscheid moest nemen. Die is even terug naar Nederland, maar ik zie hem weer snel in Disneyland. Gelukkig zijn Dominique en Hidde er.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.