In Atlanta: de tweede week van 16 juni (2014)

Dat is eigenlijk het enige wat vervelend is in het Shepherd: het vroege opstaan. Want maandag was het weer vroeg uit de veren voor een nieuwe revalidatieweek. Dominique en papa waren er ook al vroeg omdat zij de euro’s waren vergeten die ik nodig heb bij Occupational Therapy. Had ik niks op tegen, want het is altijd gezellig als zij er zijn. Zeker nu Barett, mijn overbuurman, een paar dagen naar huis is.

De nieuwe week ziet er mooi uit. Veel leuke activiteiten ook, zoals woensdag wanneer we naar de Atlanta Braves gaan. Een baseball wedstrijd waar we met z’n allen naar toe gaan. En dinsdag hebben we weer ons uitje naar een restaurant in de buurt die we zelf uit mogen zoeken. Vrijdag komt er de eerste analyse over mijn vooruitgang en wordt de rest van het programma voor de komende tijd vastgesteld. Dat laatste is best spannend. Maar eerst er tegen aan. Maandag heb ik zelfs mee mogen doen met basketbal op het buitenterrein. Best moeilijk met je linkerhand, maar het lukt. ’s Middags met Dominique gaan wandelen, daarna eten op Shepherd (roastbeef!) en toen met papa en Do nog een Starbucks decaf capo. En toen naar bed. Want dinsdag is het weer vroeg op.

Dinsdag was een relaxte dag. Weer vijf uur therapie (van 9 tot 2) en daarna met Dominique en papa lekker bijkletsen, een Starbucks drinken en om vijf uur met de collega-revalidanten de wekelijkse ‘outing’. Dit keer naar Steak & Shake. Niet echt een culinair hoogtepunt, maar wel lekker en gezellig. Het letten op mijn gewicht gaat me goed af. Gewoon doseren en niet vet eten. ’s Avonds op tijd naar bed.

Woensdag begon met twee uur therapie en daarna naar het stadion van het bekende honkbalteam van Atlanta: de Braves. Ze speelden tegen de Phillies. Erg imposant dat Turner stadion waar ze spelen. We waren met een hele groep uit het Shepherd. Geweldig trouwens hoe ze hier in Amerika rekening houden met rolstoelen. Overal zijn op- en afritten, zijn wc’s met ruimte en reling en voel je jezelf erg welkom. Vandaag is ook oma Cecile aangekomen. Morgen komt ze gezellig bij mij langs!

Voordat ze op het vliegveld aan kwam heb ik nog even lekker eten bij Outback met papa en Dominique. Die zit hier om de hoek. Een lekker gegrilde steak! Yammie. O ja, ik heb dus weer geen voetbal gezien. Ik vind het niet erg, maar wel leuk dat we nu al twee keer hebben gewonnen.

Donderdag had ik naast alle gebruikelijke therapieën ook weer muziektherapie. Hartstikke leuk om weer even lekker met muziek bezig te zijn. Tussen de middag kwam papa de lunch voor mij maken. Het eten is hier echt heel goed. Dominique heeft komijnekaas meegenomen, maar verder wordt voor iedereen speciaal ingekocht. Zo heb ik lekker volkorenbrood, veel fruit – zoals appels, peren en bananen – en mineraalwater. Maar ook speciale harde kazen, magere vleeswaren en meer. ’s Avonds is het eten echt prima. Je kunt kiezen uit veel verse groenten en vis- en vleessoorten. We hebben een keer gamba’s gegeten en gisteren – tien ik niet mee heb gegeten – was de keuze uit varkensfilet en gehakte biefstuk.

Donderdag is ook de dag dat oma Cecile kwam. Zo leuk om haar weer te zien. Ze had een mooi cadeautje van Allie bij zich. We hebben lekker gegeten bij Ted’s (vernoemd naar Ted Turner van CNN). Een burger van bizon. Bizonder lekker noemde ik dat. En daarna naar Starbucks. Voor oma Cecile de eerste keer dat ze daar kwam.

Vrijdag kwam Dominique al vroeg met papa. Het is haar verjaardag en het leuke is dat zij hier zes uur jonger is dan in Nederland. Dat kun je ook wel aan haar zien hoor. Ze had lekkere cupcakes bij zich, waar ik iedereen op kan trakteren namens haar. Oranje en met molentjes. In de ochtend had ik veel therapie. Ook muziek. Dat houdt niet alleen in dan ik zing, maar ook weer oefen om weer gitaar te  kunnen spelen.

Ook al zijn hier veel Lokomats, ik maak er geen gebruik van. Ze vinden dat ik daar anders lui van ga worden. Ik oefen op een loopband met een harnasje aan. Dan moet ik zelf al het werk doen. En ach, opa Huub heeft het altijd al gezegd: van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan….

’s Avonds lekker jakobsschelpen en zwaardvis gegeten in The Optimist, een trendy restaurant in Atlanta. En een klein toetje: karamelijs met zout. Heel bijzonder. Was een erg gezellige avond met cadeautjes voor de jarige Do. Ik had een leuke cover van Kate Spade uitgezocht voor haar iPad. In knalrood en knalroze van binnen. Zaterdag ben ik vrij en ga lekker uitslapen. ’s Middags naar de Lenox Mall. Daar heb ik bij Diesel mijn oranje trui opgehaald. Daarna eten terwijl papa op het vliegveld Johan ophaalde. De eerste van mijn vrienden die over is gekomen. Vanuit Lenox zijn we toen naar Shepherd gegaan om hem mijn kamer te laten zien Daarna slapen.

Zondag lekker uitgeslapen Toen kwam de hele groep me halen. Het was al wat later en we zijn toen naar de outlet mall gegaan. Daar heb ik lekker dunne shirts gescoord met korte mouwen. Het moet er toch van komen bij 35 graden. Daarna naar het appartement van papa en Dominique waar we met z’n allen hebben gebarbecued. Een lekker relaxte dag. Johan en papa hebben me teruggebracht naar Shepherd. Snel naar bed, want morgen begint de werkweek weer vroeg.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.