In Atlanta: de tiende week van 11 augustus (2014)

Vandaag ben ik met de tiende week begonnen. Het voelt hier inmiddels al echt als thuis. Ik heb mijn nieuwe schema gekregen en het wordt weer een lekker druk weekje.

Vandaag staan alle therapieën weer zo’n beetje op het programma. Van Brian, de Physical Therapist, heb ik gehoord dat met papa door hem is afgesproken dat ik minstens zes slokken van de cappuccino voortaan moet drinken als ik de beker met mijn rechterhand naar mijn mond heb gebracht. Doe ik dat niet, dan heb ik de dag erna geen capo. Een beetje gemeen wel, maar om eerlijk te zijn: ik kan het.

Vandaag zijn de Nederlandse dokters de hele dag bij alle specialisten van het Shepherd Center. Daar krijgen ze veel informatie, zien hoe ze daar werken en geven zelf ook een presentatie over de stand van zaken van bijvoorbeeld het Vroegtijdig Intensief Neurorevalidatieprogramma van dr. Henk Eilander.

Gelukkig heb ik maandag Dominique de hele dag voor mezelf. Ook wel eens fijn kan ik zeggen. Zeker omdat we samen naar de Cheesecake Factory zijn gegaan.

Dinsdag zijn de dokters de hele dag op Shepherd Pathways geweest voor gesprekken met mijn artsen en therapeuten. Maar ook met de verpleging en ze hebben mee gelopen met een paar sessies. Ze waren onder de indruk toen ik moest lopen zonder vierpoot en mijn rechterarm tot boven mijn hoofd moest bewegen. Zelf vond ik het allemaal best een beetje eng. Ik heb ook een test van dr. Eilander opnieuw gedaan. Met een verrassend goede uitkomst.

Henk Eilander heeft niet gewii-ed met mij. Misschien durfde hij niet maar op dinsdagavond zijn ze weer naar huis gevlogen Ze waren heel erg onder de indruk hier en het wordt dan ook erg vervolgd.

Met Dominique terug naar het Shepherd en klaar voor woensdag!

Woensdag heb ik een uitje. Met het hele groene team zijn we naar Atlanta Zoo geweest. Een prachtige dierentuin met werkelijk alle dieren die je maar kunt bedenken. Het was overigens zowel een uitje als een therapiedag, want alle therapeuten gingen mee om oefeningen op locatie te doen. Van mij mogen er best meer van dit soort dagen er zijn (-;

Het was echt erg leuk. Veel leuker dan ik had gedacht. Dankjewel alle mensen van Shepherd!

Donderdag weer veel oefeningen gedaan. Ook met lopen. Ik blijk beter in balans te staan als ik mijn bril op heb. We doen nu ook oegeningen zonder vierpoot. Dat is best eng, omdat ik dan steeds even volledig op mijn rechterbeen moet staan. Het is niet gemakkelijk, maar het lukt.

Vrijdag was een drukke dag met extra therapie momenten. Gelukkig krijg ik elke ochtend wel lekker een Starbucks cappuccino. Vrijdagmiddag ga ik met Dominique de stad in en we gaan Mexicaans eten en daarna naar het appartement. Was erg lekker die Mexicaan. Daar wil ik snel wel weer naar terug.

Zaterdag even bijgeslapen, maar een gezellige dag met Dominique gehad. Naar de kapper, naar de supermarkt, naar het appartement en ’s avonds eten op Shepherd waar Barrett weer lekker BBQ ribs heeft gemaakt. Iedereen heeft meegegeten. Een klein feestje, maar Barrett was erg moe en ging best snel naar boven.

Zondag ben ik naar het Olympic Parc gegaan. Erg mooi en leuke terrasjes in de buurt. Papa zou vandaag komen, maar de KLM-vlucht van Amsterdam naar Atlanta was geannuleerd. Nu komt hij pas maandag aan. We gaan lekker eten in het appartement.

1 Comment

  1. Hanneke & Fred Bühler

    Hallo Daan, Dominique en Adriaan,
    Geweldig!! Hoe en wat jullie allemaal samen doen.
    Ik kijk altijd op de website en vind het ook erg leuk om te lezen, vooral ook dat je merkt dat het Shepherd zo’n goede keuze is.

    Veel liefs uit Kronberg.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.