In Atlanta: de elfde week van 18 augustus (2014)

De week is goed begonnen. Vrijdag heb ik een gesprek met de therapeuten gehad dat we er (nog) strikter tegen aan gaan. We hebben voor deze en volgende week een paar stevige doelen gezet en dat vereist opperste concentratie en volledige inzet. We gaan oefenen met het lopen – ook zonder vierpoot. Doel is om in het vervolg tussen de therapieën door niet meer gebruik te maken van een rolstoel, maar om alles lopend te doen.

’s Middags naar de tandarts en de mondhygieniste. Alles was prima in orde, ook al was ik anderhalf jar niet naar de tandarts geweest. Geen gaatjes en complimenten over mijn poetsen.

Daarna naar het vliegveld waar papa landde na een dag vertraging. Met z’n drietjes hebben we in het appartement gegeten. Meatloaf met een rijke salade en asperges met kaas. Dat was erg lekker. Papa was moe en Dominique heeft me naar de Shepherd gebracht.

Dinsdag stonden papa en Dominique al vroeg bij me met een Starbucks. Wel gezellig als iedereen er is. Vandaag therapie tot ongeveer drie uur en dan voor een controle terug naar de oogarts dr. Iyer. Daar verheugde ik me op omdat er zoveel leuke meisjes bij de oogarts werken. Alles is goed en de nieuwe bril helpt mijn gezichtsveld te verbeteren. Ook dr. Henk Elander en dr. Marsh Konigs hebben ontdekt hoeveel beter ik lees en me kan concentreren met de speciale bril die voor mij gemaakt is.

Daarna even snel gegeten bij een lekkere sushi Japanner en daarna terug naar Shepherd. Dominique en papa zijn naar het vliegveld gegaan om Evelien op te halen. Morgen zie ik haar!

Het is leuk om Evelien weer te zien. Ze is echt een kanjer! Maar de hele week moet ik me overdag concentreren op mijn therapieën. Maar gelukkig ben ik elke dag om vier uur vrij. Na een korte rustpauze die ik nodig heb om niet te moe te worden. Woensdag hebben we gezellig bij het appartement met z’n allen gegeten. Barbecue (ook al kan ik het beter dan papa, het was dit keer oké), maar ook Dominique’s lekkere pittige boontjes en asperges met kaas. En lekkere perzik met watermeloen toe. Daarna terug naar Shepherd want om negen uur begon Suits op tv. En dat wil ik wel altijd zien.

Donderdag weer eerst de lekkere ochtend capo gekregen en toen weer begonnen aan een zware dag vol therapie. Ze willen hier dat ik heel snel zonder rolstoel tussen de therapieën door loop. En dat wil ik ook! Ze vinden dat ik al veel rechter loop en beter in balans sta en beweeg.

Zoals gebruikelijk zijn we bij Outback gaan eten. Dat doen we altijd als Dominique of papa even terugvliegt naar Amsterdam. Nu gaat Do even terug. Jammer maar dan kan zij even mijn kat Pimmetje erg verwennen. Dat os ook belangrijk.

Vrijdag de eerste dag zonder Dominique, maar wel een topdag verder. Ik heb van alle therapeuten complimenten gekregen over mijn inzet deze week. Dat is beloond met een capo. Dat was de inzet. Ik ga ook weer zwemmen, maar dan met zowel een therapeut als met papa, zodat het ook deels buiten de normale therapiemomenten kan.

Vrijdag ben ik met Evelien en papa naar het spookhuis in Union City gegaan. Kim, mijn eigen southern Belle die daar bedient, vond dat ik heel erg vooruit ben begaan. Ze had me de eerste keer al gezegd dat ik t.z.t. lopend Atlanta zou verlaten. De rolstoel had ik dan ook in de auto gelaten.

We hebben erg lekker gegeten en de plannen gemaakt voor het weekend.

Zaterdag moest papa werken, maar het was verder een topdag! Samen met Evelien ben ik naar het Georgia Aquarium gegaan. Helemaal te gek. Ik heb meteen een jaarpas gekocht. Het was wel superdruk, maar erg de moeite waard! Nooit gedacht dat ik naar vissen kijken zo leuk vond. Je kunt er zelfs (maar dat ga ik een andere keer doen) meets and greets hebben met dolfijnen, otters en pinguïns.

Daarna samen lekker gegeten bij The Cheesecake Factory. En… samen met Evelien een badpak gekocht bij VS. Zij gaat maandag mee zwemmen in het Shepherd en daar mag je alleen in als je een echt badpak hebt. Nou, dat is geregeld! Ik was pas na negenen thuis. En ik had nog lang door gekund!

Zondag een lekker luie dag in het appartement. Lekker aan het zwembad en thuis eten. Kip uit de oven met groenten en een ijsje met meloen toe. ’s Avonds nog even lekker wii gespeeld. Ik moet zeggen dat ik meer moet gaan oefenen want ik word steeds vaker ingemaakt. Maar ach… dat vinden mijn tegenstanders dan erg leuk en als zij daarvan genieten, dan mag dat van mij (-;

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.