In Atlanta: de dertiende week van 1 september (2014)

Aan het eind van de week zit ik drie maanden in Atlanta. Vandaag is het Labor Day in Amerika. Een vrije dag voor iedereen. Maar niet voor mij, want het ks vandaag een komen en gaan. Vanmiddag komt Dominique weer terug (gelukkig) en gaat Evelien weer naar Nederland (spijtig). Maar het hoort er nu eenmaal bij. En er staat voor de komende weken weer veel bezoek op het programma.

Gisteren zijn we naar de Big Bethel kerk geweest. Met mooie gospelliederen. Maar wel jammer dat het blad van mijn rolstoel bij het wegrijden is gesneuveld. Gelukkig heeft Harting Bank – de rolstoelleverancier –  een nieuw blad besteld dat via oom Peter en oma Cecile over een paar dagen weer hier is. Net als een nieuwe reisrolstoel die we hier hebben besteld. Lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen. Zeker omdat ik eigenlijk maar heel kort in de stoel zit en zoveel mogelijk van gewone stoelen gebruik maak en wil lopen.

Dinsdag begon weer met een capo van Dominique. Heerlijk vertrouwd. Ik ben zo blij dat zij er weer is. Vanochtend zat ik in een BBQ groep op Shepherd. Moesten we met een paar revalidanten zelf barbecueën. Ik moest staan, vlees kruiden, omdraaien, van het vuur halen en veel meer. Best vermoeiend, maar het ging erg goed.

’s Middags nog een een uur therapie en toen naar de bank waar ik mijn eerste echte Amerikaanse bankrekening heb geopend. Voel me er nu echt een beetje bij horen. Daarna naar Ted’s voor een bizon filet steak en dan afscheid van papa. Hij gaati weer voor even naar Nederland. Maar gelukkig komt hij snel weer terug. Net als een paar vrienden die de komende tijd zich hebben aangekondigd.

Woensdag eerst de capo, daarna veel therapie en om vier uur naar dr Iyer, de oogarts in Roswell. Mijn bril zakt erg af en elke keer als huj wordt bijgesteld drukt hij op een litteken. Daarom hebben we bedacht om glazen te laten zetten in een Ray Ban die al tijden goed zit, niet klemt en niet afzakt.

Er zijn ook veel afspraken met de dokter gemaakt. X-rays van mijn knie, een aangepaste brace en nog het nodige. We laten niks aan het toeval over. Ik heb ook mijn MacBook weer, boeken en meer. Dat wordt weer lezen en schrijven.

Samen met Do lekker sushi gegeten in Roswell. Dat is door de week hier ongekend lekker maar ook ongekend goedkoop. Mag ook wel eens…

Vandaag weer zwemmen. Dat blijf ik helmaal te leuk vinden. Zeker omdat ik  in het water zonder hulpmiddelen kan lopen. Het geeft zo’n gevoel van vrijheid! Dominique kon er niet bij zijn omdat zij en papa weer verhuizen. Weliswaar in hetzelfde gebouw maar naar een iets groter appartement met ook een aparte douche in de badkamers. Dan kan ik ook eens een weekend blijven.

Na de verhuizing hebben Dominique en ik lekker bij Outback gegeten. Het was best een drukke dag omdat ik ook een lang gesprek heb gehad met mijn raadgeefster Nancy, over een paar zaken die mij bezig houden. Was een goed gesprek.

Verder krijg ik volgende week een kleine operatie aan mijn voet. Een teennagel was in Nederland al een beetje ingegroeid en voordat het erg gaat irriteren wordt dat probleem opgelost. Schijnt een beetje pijnlijk te zijn, maar ik wil wel olympische voeten!

Vrijdag was weer een drukke therapiedag. Het weer was slecht, dus hebben we er een rustige avond van gemaakt. Ik krijg een kleinere vierpoot om mee te lopen. Volgens Brian is dat een belangrijke stap voorwaarts. Iedereen verwacht veel van mij en heel eerlijk: ik ook van mijzelf. Het gaat goed, maar het kan nog steeds veel beter.

Zaterdag lekker uitgeslapen, naar Starbucks met Do en daarna naar het nieuwe appartement. Lekker aan het zwembad gezeten en thuis gegeten. Is altijd lekker en ook gezellig. Ik kan niet wachten tot ik een nacht er kan blijven slapen.

Zondag met Dominique naar het museum geweest voor de tentoonstelling Dream Cars. Erg .mooi. Daarna BBQ thuis. Lang met papa gebeld. Hij vertelde me dat Max Immerzeel eind volbende week komt en net ticket al geboekt ks. Gezellig. Nu op naar volgende week. Dan komt oma Cecile en is oma Joke jarig. Jammer dat zij moeilijk kan komen, want ik hou erg veel van oma. Ik mis haar best erg. Maar gelukkig heb ik de telefoon.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.