Aftellen: de week van 19 mei 2014

Het was een beetje een drukke week voor me. Naast de revalidatietherapieën moet er erg veel worden geregeld. De tickets zijn geboekt naar Atlanta, de zaken zijn geregeld met het Shepherd, maar er stonden deze week nog een aantal onderzoeken in het VUmc op het programma. Maandag en dinsdag. Op maandag had ik wondcontrole. Gelukkig ziet alles er (weer) uitstekend uit. Op dinsdag was ik op de poli oogheelkunde voor een laatste check. Wat denk je? Mijn zicht is 120%. Niet 100, maar 120%! Mijn gezichtsveld rechts is ietsje minder dan het was, maar de scherpte is hartstikke gebleven.

Op woensdag ben ik met Dominique en papa naar het Amerikaanse consulaat gegaan om mijn visum voor Amerika in orde te maken. Ik moest mee omdat ze ook mijn vingerafdrukken wilden nemen. De paspoorten zijn inmiddels al terug. Compleet met de visa voor ons alle drie.

Op vrijdag ben ik nog even langs geweest bij Paul Klaver in Naarden. Die heeft me heerlijk gemasseerd. Volgende week ga ik nog een keertje, omdat hij me ook een paar extra dingen leert m.b.t. mijn houding.

Zaterdag ben ik gaan zeilen met Sailability. Johan is met me mee gaan zeilen. Waanzinnig! Vrij, lekker op het water en ik heb zelfs een kleurtje gekregen. Mag ook wel. Sailability maakt het ook voor mij mogelijk om te kunnen zeilen. Peter Brouwer en Sylvia Steinert (goede vrienden van Dominique, papa en mij) zijn daar heel erg bij betrokken en hebben mij voor twee keer achter elkaar opgegeven. Ook volgende week ga ik – dan met Vincent. Heb er waanzinnig veel zin in. Zeker met dit lekkere weer. Na afloop heb ik thuis in de Olympiastraat lekker asperges met ham gegeten. Die hadden Riny en Will meegebracht uit Arcen in Limburg. Hartstikke vers en zo waanzinnig lekker!

Ik vertrek met papa op donderdag 5 juni, zodat we eerste een paar dagen kunnen wennen aan de nieuwe omgeving, de hogere temperatuur en het tijdsverschil van zes uur. Dat is goed om te weten, zodat je me beslist niet voor drie uur ’s middags Nederlandse tijd moet proberen te Skypen of te Facetimen. Het goede nieuws is: als jullie liggen te slapen, begint voor mij de avond pas! We worden opgehaald door de liefste mensen uit Atlanta: Kathy en Rick. Ik heb er zo’n zin in! Ze hebben voor zaterdag iets leuks voor mij gepland. Ik kan bijna niet wachten!

De eerste vrienden hebben zich al aangemeld en hebben hun bezoek gepland. Dat is natuurlijk geweldig omdat mijn leven – ook al is het dan even vele duizenden kilometers ver – gewoon door gaat.

O ja: mijn afscheidsborrel is op zaterdag 31 mei in Café Overtoom op de Overtoom 411. Van 17:00 uur tot 19:30. Als je langs wilt komen: heel graag, maar meld je wel even aan via een mailtje of belletje aan papa. Wat ook zo leuk is, is dat Samira overkomt uit Londen.

Wordt vervolgd!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.