Aftellen: de week van 26 mei (2014)

De week is alweer vrolijk begonnen. De laatste dagen therapie, veel bezoek van lieve vrienden en familie, maar ook veel festiviteiten die op het programma staan.

Dinsdag heb ik mijn eigen vierpoot gekregen. Met glimmend staal. Op woensdag heb ik mijn eigen rolstoel in gebruik genomen. Een stukje luxer, maar het zal even wennen zijn na al die maanden. Ik kan de stoel nu in elk geval nog goed inrijden voordat ik naar Amerika ga. En… ik heb een mooie oranje pet gekregen van mijn favoriete fysiotherapeuten Kitty, Mieke en Peter. Te leuk!

Papa en Dominique hebben een appartement gehuurd in Atlanta. Met drie slaapkamers, zodat mijn vrienden die overkomen ook lekker rustig kunnen slapen. Kathy en Rick – die in Atlanta wonen – hebben zelfs een paar dingen in hun huis zo aangepast dat ik daar ook lekker de eerste dagen door kan brengen en vaak op bezoek kan gaan. De eerste zaterdag ga ik met hen naar een speciale Renaissance dag. Met allemaal gekostumeerde mensen en veel festiviteiten.

Op woensdagavond ga ik uit eten met tante Jane, oom Ton en hun kinderen. Lekker bij Peper en Zout. Donderdag was ik thuis op de Olympiastraat. Toen ging eerst papa een paar uur stage lopen in Reade om alles te leren over douchen, verzorgen en aan- en uitkleden. Hij kreeg ook een witte jas aan als hulpverpleegkundige. Ik heb mijn lachen behoorlijk in moeten houden (-;. Donderdagmiddag kwam  mijn oude muziekleraar Gerwin met mij zingen en muziek maken. Dat was geweldig. Ik heb een video op de site gezet. Daarna kwamen Priscilla, Frank en Merel. En Rein, Nanne en Pepijn. En ook nog René en Sabine. Lekker druk, zeker omdat de meesten ook nog hebben meegegeten. Lekker asperges en zalm.

Vrijdag is een leuke dag. Samira kwam over uit Londen en we gingen met z’n allen naar Paul Klaver in Naarden die me erg lekker gemasseerd heeft. ’s Avonds in de bar was het supergezellig met heel veel mensen uit Reade. Samira kon haar ogen – en vooral haar oren – niet geloven. Je kan er zo een tv-serie van maken.

Zaterdagochtend ben ik met Vincent Bos in Huizen gaan zeilen met mijn vrienden van Sailability Peter en Sylvia. Zo heerlijk – zeker met dit mooie weer. En dan met een leuke vriend als Vincent. Van mij mag dat zeilen wel elke dag.

Vanaf vijf uur had ik mijn borrel in Café Overtoom. Een tijdelijk afscheid van vrienden en familie. Er waren wel meer dan honderd man. En lekkere balletjes, Amerikaanse hotdogs en superlekker zonnig weer. Ik had me geen mooier feestje voor kunnen stellen. Dankjewel allemaal. Ook voor de foto’s en leuke cadeautjes die ik mee kan nemen naar Atlanta. Papa kan zijn borst natmaken want dat wordt veel sjouwen!

Zondag heb ik nog een borrel in Reade voor mijn Sassenheimse vrienden. Het is me een feestweekend wel!

1 Comment

 1. Carla de Haan

  Hoi Daan,
  Veel sukses in Atlanta, veel geluk ook, ik blijf je volgen!
  Ik vind je stoer, hou vol,
  Groetjes van je kleuterjuf
  Carla

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.